Connect with us

Compania Inamstro plantează 250 de copaci în Frumoasa (P)

Local

Compania Inamstro plantează 250 de copaci în Frumoasa (P)

Compania de construcții Inamstro în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași va contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din Cartierul Frumoasa. În data de 22 septembrie, ora 10.00 va începe campania de plantare a 250 de copaci în cartierul Frumoasa. 

Inițiativa companiei de construcții Inamstro de a planta mai multe specii de copaci în cartierul Frumoasa a fost acceptată de către Primăria Municipiului Iași. Suportul logistic pentru plantarea arborilor în cartierul Frumoasa de către voluntarii societății Inamstro, voluntarii asociației Glasul Vieții și alți voluntari care vor dori să participe va fi acordat de către Primăria Municipiului Iași prin intermediul Servicii Publice IAȘI S.A. În total vor fi plantați 250 de copaci de diferite specii printre care specii de tei, paltin, mesteacăn și prunus. 

Scopul principal al inițiativei este de a contribui la îmbunătățirea spațiilor verzi din cartier. Plantarea arborilor astăzi este esențială pentru generațiile viitoare, de aceea pentru realizarea unui impact cât mai amplu, compania de construții și-a propus să se alăture proiectului de împădurire „Adoptă un copac!”. Astfel, voluntarii vor participa nu doar la plantarea arborilor ci și îi vor monitorizează pentru o anumită perioada de timp. 

Iată care sunt beneficiile principale ale arborilor în spațiul urban și, mai ales, în cartierele rezidențiale 

  • Amplasarea corespunzătoare a arborilor în mediile urbane poate contribui la scăderea temperaturii aerului cu 2-8 ºC.
  • Suprafețele ridicate ocupate cu vegetație arboricolă în mediile urbane contribuie la reducerea poluanților din aerul urban, inclusiv a particulelor fine.
  • Arborii maturi contribuie la regularizarea scurgerii și la îmbunătățirea calității apei.
  • Un arbore poate absorbi până la 150 de CO pe an, poate contribui la sechestrarea carbonului și, în consecință, la adaptarea la schimbările climatice. 
  • Petrecerea timpului în proximitatea zonelor cu vegetație arboricolă îmbunătățește sănătatea fizică și mentală prin creșterea nivelului de energie și a vitezei de recuperare, dar și prin descreșterea presiunii sângelui și a stresului. Acest lucru înseamnă că, persoanele care vor locui în cartierele rezidențiale înconjurate de spații verzi și copaci vor avea o calitate a vieții mai bună. 
  • Arborii amplasați corespunzător în jurul zonelor rezidențiale pot reduce necesarul de energie electrică pentru climatizare cu până la 30% în timpul verii și cu 20-50% în timpul iernii, ceea ce contribuie la o economie semnificativă la facturi. 

Cu gândul la rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții, grupul de inițiativa Inamstro și-a propus să implice un număr cât mai mare de oameni în acest demers. Astfel, voluntarii sunt îndemnați să participe activ la această inițiativă în cartierul Frumoasa. 

Plantează cu mâinile tale un copac și obține certificatul de adopție. Vino, plantează și adoptă un copac în cartierul Frumoasa. Te așteptăm în data de 22 septembrie pe strada Dimineții. Pentru informații, apelează-ne la numărul: +40 741 557 555. 

#apartamente #ApartamentIasi #apartamenteinrate #directdeladezvoltator #apartamente_in_rate #apartamente_direct_de_la_dezvoltator #diminetii 

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top