Connect with us

Consiliul Județean modifică modul în care publică actele urbanistice: în cât timp se emite o autorizație?

Local

Consiliul Județean modifică modul în care publică actele urbanistice: în cât timp se emite o autorizație?

Consiliul Județean (CJ) Iași face un „mic pas înainte” în ceea ce privește modul în care administrația județeană publică informații despre actele urbanistice emise: certificate de urbanism, autorizații de construire și avizele pentru diverse planuri urbanistice.

Începând cu luna ianuarie, lista actelor urbanistice cuprinde informații suplimentare față de cele tradiționale. Este vorba despre adăugarea unor date precum: numărul și data depunerii cererii de emitere a actului urbanistic de către solicitant, data eventualelor clarificări (completarea dosarului, după caz), data primirii ultimului aviz și data emiterii actului urbanistic.

„De acum vom calcula și publica un indidicator de performanță: durata emiterii certificatului de urbanism/autorizației de construire de la momentul la care toate informațiile sunt în posesia Serviciului de specialitate (inclusiv traseul de semnături)”, a declarat Marius Dangă, vicepreședinte al CJ Iași.

De exemplu, în lista certificatelor de urbanism emise în luna ianuarie apare faptul că „durata medie de emitere a unui certificat de la data depunerii ultimului aviz este de 3 zile lucrătoare”. În cazul autorizației, durata medie este de 2 zile.

Administrația județeană emite autorizații de construire pentru mai multe comune din județ, în condițiile în care primăriile locale nu au departamente proprii de urbanism. În același timp, CJ eliberează avizul unic pentru unele planuri urbanistice propuse pe raza municipiului Iași (cele din zonă protejată), aviz în lipsa căruia un proiect nu poate fi aprobat de către Consiliul Local.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top