Connect with us

ZMI are un nou consiliu director și anunță două proiecte prioritare la început de an

Local

ZMI are un nou consiliu director și anunță două proiecte prioritare la început de an

Asociația Zona Metropolitană Iași (ZMI) are un nou consiliu director din care fac parte cinci primari: Mihai Chirica (Iași), Neculai Pamfil (Holboca), Ștefan Timofte (Tomești), Cătălin Lupu (Ciurea) și Dan Niță (Miroslava), se arată într-un comunicat remis redacției.

În cadrul adunării generale a asociației au fost abordate și două proiecte care ar urma să fie prioritare la începutul acestui an: construirea unui padoc metropolitan și amenajarea unei baze sportive la Dobrovăț.

„Executivul și-a asumat responsabilitatea de a veni cu propuneri concrete privind amplasarea viitorului padoc metropolitan, precum și cu un plan detaliat al costurilor și implicațiilor pe care un asemenea proiect de anvergură ar urma să le aibă”, se arată în comunicatul ZMI.

Tot în relație cu problema câinilor comunitari, ZMI a anunțat că a demarat o campanie de sterilizare a patrupedelor, fondurile necesare fiind asigurate de către Consiliul Județean (150.000 lei). „Campania urmează să se desfășoare în două etape, respectiv în lunile martie și septembrie din acest an”, se precizează în comunicat.

Al doilea proiect prioritar al ZMI constă în demararea construirii unei baze sportive în localitatea Dobrovăț, cu sprijinul primăriei Dobrovăț și Federației Române de Fotbal (FRF). „Baza sportivă urmează să fie folosită de către toți membri metropolitani. Un astfel de proiect înseamnă susținerea practicării sportului în condiții de siguranță și în mediul rural, dar și a beneficiilor pe care practicarea sportului le are asupra sănătății”, conform comunicatului ZMI.

Directorul ZMI Grigore Nepotu a opinat că membrii ZMI încep, în sfârșit, să conlucreze, după ce ani la rândul o astfel de colaborare aproape că nu a existat. „Să nu uităm că față de alte orașe care au o tradiție în direcția existenței unui astfel de organism, în Iași am reușit, cu pași mărunți să arătăm că și la noi se poate face treabă la fel de bine”, a susținut Nepotu.

Harta Zonei Metropolitane Iași (foto: ZMI)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top