Connect with us

Recesământ 2021: aproape 60% din populația județului trăiește în zona metropolitană

Local

Recesământ 2021: aproape 60% din populația județului trăiește în zona metropolitană

Autoritățile centrale au publicat date provizorii privind rezultatele recesământului 2021: Iașul rămâne pe primul loc în topul județelor după populație, în timp ce municipiul Iași se clasează pe locul trei, după București și Cluj.

Potrivit datelor prelucrate de Apix.ro, aproape 60% din populația județului trăiește în Zona Metropolitană Iași (ZMI), care numără 452.732 de locuitori. Dintre comunele limitrofe municipiului, cea mai spectaculoasă creștere a populației a fost înregistrată în Miroslava, comună care a ajuns la 28.534 locuitori, aproape cât populația Pașcaniului (30.766 locuitori), cel de-al doilea municipiu din județ.

În ceea ce privește municipiul Iași, populația recenzată este de 271.692 locuitori, în scădere cu peste 6% față de datele recesământului din 2011. Totuși, între orașele mari ale țării, Iașul înregistrează una dintre cele mai mici scăderi față de Timișoara (-21%), Craiova (-14%), Galați (-13%), Cluj (-12%) sau București (-9%).

Mai jos, puteți consulta populația fiecărei localități din județ:

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top