Connect with us

Consiliul Județean va reconstrui două poduri: unul dintre ele este peste Bahlui

Proiecte publice

Consiliul Județean va reconstrui două poduri: unul dintre ele este peste Bahlui

Consiliul Județean (CJ) va reconstrui două poduri în județ: unul peste pârâul Tansa, iar celălalt peste Bahlui, potrivit unor proiecte de hotărâre care vor fi aprobate în plenul CJ care va avea loc miercuri, 22 septembrie.

În ambele cazuri, vor fi alocate fonduri pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice: elaborarea de studiu topo, studiul geotehnic, studiu hidrologic, expertiza tehnică și documentația de avizarea a lucrărilor de intervenție.

Pentru podul peste pârâul Tansa sunt prevăzuți 75.000 lei, iar pentru cel peste Bahlui alți 85.000 lei. Ambele poduri se află într-o stare necorespunzătoare și necesită lucrări de intervenție.

Podul peste Tansa asigură continuitatea drumului județean DJ 246 și a fost construit în anul 1965. Lungimea este de 14 metri, iar lățimea părții carosabile este de 14 metri.

În ceea ce privește podul peste râul Bahlui, obiectivul asigură continuitatea drumului județean DJ 280 C și face legătura dintre DN 28 (Lețcani) și localitățile Banu și Dumești. Podul a fost construit în anul 1981, are o lungime de 45 metri și o parte carosabilă de 7,8 metri.

La niciunul dintre cele două poduri nu au fost executate lucrări de reparații capitale de la momentul construcției și, în prezent, ambele se află într-o stare avansată de degradare.

După întocmirea documentațiilor tehnice, CJ va putea lansa licitațiile de execuție pentru refacerea podurilor.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top