Connect with us

Construirea complexului Penny din Dacia va începe anul viitor

Local

Construirea complexului Penny din Dacia va începe anul viitor

Construirea complexului Penny din str. Tabacului, zona Dacia, va începe în cursul anului viitor, în condițiile în care proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) va fi aprobat în această săptămână de Consiliul Local (CL) iar, ulterior, beneficiarul poate obține autorizația pentru începerea lucrărilor.

Grupul Rewe a inițiat proiectul în toamna anului 2022 pe un teren de aproape 8.200 mp: complexul va avea trei clădiriun supermarket și două clădiri de servicii. Regimul este parter sau parter și un etaj. Penny deține terenul din primăvara anului 2022, atunci când a plătit 1,8 milioane euro pentru achiziția suprafeței.

Terenul se află la jumătatea distanței dintre Lidl și pasajul Băncilă, iar pe latura nord-estică se învecinează cu fostul depozit Petrom – teren acum liber de construcții și scos la vânzare

„Construire supermarket și magazin produse din carne și brânzeturi (accese auto și pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe fațadă și în parcare, pilon publicitar luminos, împrejmuire perimetrală, organizare șantier) și zonă servicii”, este obiectul proiectului de hotărâre care va fi supus aprobării plenului CL.

Așa cum APIX.ro a mai relatat, în centrul amplasamentului va fi construit supermarketul Penny, iar pe latura vestică sunt prevăzute cele două clădiri de servicii cu regim mic de înălțime (parter și un etaj).

Potrivit proiectului de PUZ, amprenta la sol a clădirilor va fi circa 2.400 mp, în timp ce locurile de parcare și circulațiile auto vor ocupa peste 3.300 mp. Totodată, vor fi amenajate trotuare (cca 700 mp) și spații verzi (cca 1.800 mp).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top