Connect with us

Construirea unui stadion și a unei săli polivalente costă 125 milioane euro

Sala Polivalentă - randare făcută public de PMI

Proiecte publice

Construirea unui stadion și a unei săli polivalente costă 125 milioane euro

Primăria Iași speră să obțină sprijin guvernamental pentru construirea unui stadion nou și a unei săli polivalente. Ambele obiective sunt prevăzute pentru zona Moara de Vânt, iar planurile urbanistice zonale sunt aprobate. În prezent, ambele proiecte sunt în faza de proiectare.

Primarul Mihai Chirica a dezvăluit costurile pentru realizarea celor două obiective:

  • 80 milioane euro pentru stadion
  • 45 milioane euro pentru sala polivalentă

Este un efort bugetar destul de mare, dar dacă defalcăm pe 4 ani, nu mai este atât de mare”, a comentat primarul.

El a susținut că Guvernul va cofinanța implementarea proiectelor: Sala Polivalentă ar putea beneficia în acest an de unele fonduri, iar stadionul anul viitor. Primarul nu a detaliat ce sume ar putea aloca executivul.

„Stadionul face obiectul unei propuneri pentru bugetul anului 2021. Iar Sala Polivalentă a rămas în analiză pentru bugetul anului în curs. Valoarea celor două obiective este de circa 45 milioane euro lucrări construcții-montaj la Sala Polivalentă și de aproape 79 milioane euro pentru stadion. Lucrările se vor putea face în 3-4 ani”, a mai spus primarul.

Principalul partener al Primăriei în implementarea celor două proiecte ar urma să fie Compania Națională de Investiții (CNI).

Recent, primarul declara că, în opinia lui, construirea unui stadion poate fi proiectul de amploare care să fie început și finalizat 100% pe perioada unui mandat de 4 ani la Primărie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top