Connect with us

Râul Bahlui este igienizat de lucrători ai ABA Prut-Bârlad

Proiecte publice

Râul Bahlui este igienizat de lucrători ai ABA Prut-Bârlad

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași igienizează în această săptămână cursul de apă regularizat Bahlui, pe zona betonată din oraș.

Astfel, personalul de la S.G.A. Iași cu 2 buldoexcavatoare și o autoutilitară curăță cursul de apă Bahlui atât de deșeuri, cât și de material aluvionar depus. Deșeurile rezultate vor fi transportate și depozitate în condiții optime la groapa de gunoi administrată de S.C. Salubris S.A, operatorul de salubritare al Primăriei Iași. Pe Facebook, primarul Mihai Chirica susține că municipalitatea se ocupă de lucrări.

Contractul de regularizare a râului Bahlui în municipiul Iași a fost finalizat în anul 2013, iar valoarea lucrărilor a fost de 38.984.161,26 lei cu TVA. Lucrările realizate fac parte din schema de amenajare care vizează reducerea riscului la inundații în Municipiul Iași. Obiectivul de investiții „Regularizarea râului Bahlui în municipiul Iași” a constat în: decolmatarea și reprofilarea albiei, realizarea unui dig de protecție și a unui zid de apărare, betonarea și stabilizarea albiei și realizarea de parapeți din beton.

Această lucrare face parte din Proiectul European  “Lucrări pentru reducerea riscului la inundații în bazinul hidrografic Prut-Bârlad”.

„Cetățenii trebuie să conștientizeze faptul că deșeurile aruncate pot afecta atât ecosistemul, cât și sănătatea noastră, iar în cazul depozitării acestora pe malul  cursurilor de apă pot provoca inundații”, se arată într-un comunicat al ABA Prut-Bârlad.

În ultimele zile, primarul Chirica a postat pe contul său de Facebook clipuri video în care invoca faptul că Primăria Iași se ocupă de lucrările de igienizare. În schimb, proiectul Primăriei pentru amenajarea albiei râului Bahlui a rămas doar la nivel de declarații în conferințe de presă, la fel ca multe alte proiecte.

Fotografii puse la dispoziție de ABA Prut-Bârlad:

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top