Connect with us

Contract de 56 mil. lei semnat la nivel județean pentru reabilitarea unui drum

DJ282D la ieșirea din Podu Iloaiei spre Popești

Proiecte publice

Contract de 56 mil. lei semnat la nivel județean pentru reabilitarea unui drum

Direcția județeană de drumuri a atribuit, recent, un contract important de lucrări la infrastructura rutieră din zona Podu Iloaiei. Licitația a fost lansată încă din ianuarie 2020, dar atribuirea a fost făcută acum câteva săptămâni. Pentru contractul cu o valoare de circa 60 milioane lei s-au „luptat” patru ofertanți, iar Direcția de la Consiliul Județean a atribuit procedura către firma Danlin XXL, care a participat la licitație cu un terț susținător (Hydrostroy AD – Bulgaria).

Danlin este patronată de omul de afaceri Dan Amurăriței, iar firma a reușit, în ultimii doi ani, să-și dubleze atât cifra de afaceri cât și profitul. În 2019, Danlin XXL a avut o cifră de afaceri de 214 milioane lei cu un profit de peste 57 milioane lei. Unele dintre principalele afaceri ale companii nemțene sunt în județul Iași.

Danlin (jud. Neamț) s-a impus la licitația organizată de Direcția de drumuri în fața unor constructori locali consacrați: Conest, Con Ted Company și Eky Route.

Firma nemțeană va reabilita aproape 29 kilometri de drum, respectiv mai multe tronsoane care tranzitează localități precum Românești, Podu Iloaiei, Popești și Mădârjac. Danlin și-a adjudecat contractul cu o ofertă financiară de peste 56 milioane lei, fără TVA, față de 61,4 mil. lei cât era valoarea estimată de autoritatea contractantă.

„În urma investigațiilor în teren au fost identificate defecțiuni ale complexului rutier și ale structurii rutiere. Astfel, a rezultat o capacitate portantă rea și prin urmare necesitatea ca drumul să fie supus reabilitării și modernizării. Proiectul tehnic și detaliile de execuție pentru modernizarea DJ 282D au fost elaborate de către Explan SRL în anul 2018”, se arată în documentația de atribuire a contractului.

Tronsoanele pe care se va interveni: Româneşti-Podu lloaiei (intersecţie DJ 281 Km 14+834)-Popeşti-Mădârjac, km 6+057-14+834, km 17+684-24+036, km 25+036-38+828.

Reabilitarea drumului are ca termen de execuție 18 luni.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top