Connect with us

Proiectantul autostrăzii Iași – Tg Neamț va fi desemnat în ianuarie 2021

Proiecte publice

Proiectantul autostrăzii Iași – Tg Neamț va fi desemnat în ianuarie 2021

Proiectantul celor peste 100 km de autostradă pe tronsonul Ungheni – Iași – Tg Neamț va fi desemnat cel târziu în a doua parte a lunii a ianuarie 2021, conform unui calendar agreat la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Licitația de proiectare este în curs, dar, ieri, a fost suspendată de CNAIR, conform unui anunț publicat în sistemul național de achiziții publice (SICAP). Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 73 milioane lei.

Potrivit lui Adrian Covăsnianu, consilieri onorific al Ministrului Transporturilor, decizia de suspendare a venit în contexul numărului mare de solicitări la clarificări formulate de companiile interesate să participe la procedură. Astfel, există peste 70 de cereri de informații în relația cu documentația de atribuire.

În context, Covăsnianu spune că, la nivelul CNAIR, a fost agreat un calendar de derulare a licitației, cu următoarele etape:

  • au fost recepționate clarificările de către departamentul de licitații al CNAIR
  • începând de luni, 26 octombrie, se vor publica pe SICAP răspunsurile la clarificări ca ofertanții să aibă timp să își pregătească și fundamenteze ofertele tehnico-financiare
  • perioada 10 – 15.11.2020 este termenul agreat pentru depunerea ofertelor
  • în maxim 2 luni (termenul legal) se vor analiza și evalua ofertele
  • în peiroada 15.01 – 01.02.2021 vom avea desemnat un proiectant pentru cei 100,14 km din A8

„În cadrul sub-etapelor, avem o întârziere de 3 săptămâni, însă procedura totală va fi respectată. Cel puțin așa au garantat oficialii CNAIR! Practic, începutul anului 2021 ar trebui să constituie începutul lucrărilor de proiectare pentru peste 100 km din autostrada A8. În calitate de consilier onorific al Ministrului Transporturilor, monitorizez permanent întârzierile și implicit sincopele din interiorul CNAIR. Acestea există indiferent de noul suflu în cadru CNAIR. Cu toate acestea, prin implicare, determinare și monitorizare (strictă) proiectul A8 poate deveni realitate”, a scris Adrian Covăsnianu pe pagina sa de Facebook.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top