Connect with us

Dobrovăț: Romsilva reabilitează drumuri forestiere pentru a exploata pădurea

Spații verzi

Dobrovăț: Romsilva reabilitează drumuri forestiere pentru a exploata pădurea

Romsilva a lansat o licitație pentru refacerea a aproape 10 km de drum forestier (Știubei – Știubeilor) cu scopul „accesibilizării fondului forestier, asigurând continuitatea tratamentelor silviculturale și lucrărilor de îngrijire a arboretelor, cât și recoltării de produse de masă lemnoasă din arboretele care gravitează la drum”.

Drumurile forestiere Știubei și Știubeilor fac parte din rețeaua Ocolului Silvic Dobrovăț și au o lungime totală de circa 7,4 km (cu tot cu ramificații). Valoarea totală a contractului de lucrări se ridică la aproape 8 milioane lei, fără TVA. DF Știubeilor este un drum care se racordează la DF Știubei, fiind, în fapt, o continuitate a acestuia.

Drumul Știubei are 4,2 km (inclusiv ramificații). Romsilva spune drumul face accesibil un bazin forestier de aproximativ 460 ha, cu un volum de peste 160.000 mc de masă lemnoasă exploatabilă. „Posibilitatea anuală este de 2.555 mc/an din care 1.152 mc/an produse principale, 943 mc/an produse secundare și 458 mc/an produse de igienă” – se arată în caietul de sarcini.
Drumul Știubeilor are 3,2 km și se racordează la drumul forestier Bârnova – Dobrovăț, în apropierea cantonului silvic Palanca. În acest caz, „bazinul forestier” este de 754 ha, „cu un volum de aproape 230.000 mc de masă lemnoasă exploatabilă, cu o posibilitate anuală de 6.200 mc/an

„Obiectivul de investiție este destinat accesibilizării fondului forestier, asigurând continuitatea tratamentelor silviculturale și lucrărilor de îngrijire a arboretelor, cât și a recoltării de produse de masă lemnoasă din arboretele care gravitează la drum”, spune Romsilva.

Procedura de achiziție a fost lansată în prag de Crăciun și are care termen de ofertare 9 ianuarie. Valoarea contractului se ridică la 7,7 milioane lei, fără TVA.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Spații verzi

To Top