Connect with us

Miroslava: o pădure-parc va fi amenajată în zona lacului Ezăreni – primele detalii despre proiect [randări]

Spații verzi

Miroslava: o pădure-parc va fi amenajată în zona lacului Ezăreni – primele detalii despre proiect [randări]

Primăria Miroslava a încheiat un contract pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate în vederea realizării unui parc în zona lacului Ezăreni. Documentația tehnică va fi gata în primăvara acestui an, a anunțat Primăria Miroslava, iar zona analizată are peste 18 hectare.

Pe lângă studiul de fezabilitate, societatea Kalans Concept SRL va trebui să realizeze următoarele documentații: studiu topografic, studiu geotehnic, studiu stabilitate locală, studiu hidrologic, studiu peisagistic, studiu dendrologic și studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată. Totodată, va trebui să întocmească documentațiile de obținere a avizelor și să obțină avizele solicitate în certificatul de urbanism.

„Este un proiect major, pe care l-am demarat în urmă cu mai mult timp, dar am fost îngreunați și de pandemie. (…) Soluțiile tehnice adoptate vor fi ecologice, dar și economice, pentru a diminua costurile investiției. Totodată, stabilizarea și înfrumusețarea întregii văi vor fi realizate prin păstrarea elementelor naturale, pentru a nu concura cu zona împădurită. Această pădure-parc va fi un excelent loc de recreere pentru toate categoriile de vârstă și va atrage vizitatori din toată Zona Metropolitană”, a declarat primarul Dan Niță.

Valoarea contractului este de 265.000 lei, durata de realizare a serviciilor fiind de 90 de zile de la încheierea contractului. După parcurgerea acestei etape vor putea fi estimate suma și durata de realizare a investiției. Terenul supus studiului se află în domeniul public al comunei și are o suprafață de 183.670 metri pătrați, din care 171.909 metri pătrați în intravilanul satului, iar 11.761 metri pătrați în extravilanul Comunei Miroslava. Proiectul este realizat împreună cu specialiști peisagiști de la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași și urmează a corela soluţiile tehnice cu condiţionările urbanistice, de protecţie a mediului şi de patrimoniu.

Obiectivele propuse prin intermediul proiectului:

  • căi de acces, parcare auto și spațiu pentru parcare biciclete;
  • rețele de alei pietonale și piste de biciclete;
  • foișor pentru evenimente în aer liber;
  • scenă și gradene;
  • umbrare mobilate cu bănci (cu și fără spătar), mese și scaune fixe pentru jocuri statice (șah, table etc.)
  • mese acoperite/neacoperite din beton mozaicat pentru tenis de masă;
  • locuri de joacă pentru copii;
  • zonă pentru skateboard și pistă pentru role;
  • zonă de fitness;
  • amenajări peisajere (inclusiv zonă de picnic);
  • ponton pe malul lacului Ezăreni;
  • podețe peste pârâie/văi;
  • fântână arteziană;
  • plantări de material dendrologic de calitate;
  • anexe și dotări specifice acestor programe (toaletă publică, puncte de colectare gunoi, cișmea de grădină, sisteme de supraveghere video, sisteme de iluminat public ornamental și împrejmuire pentru a împiedica accesul animalelor).

Conform Primăriei Miroslava, aleile pietonale și pista de biciclete vor fi realizate din dale prefabricate (așezate în pat de nisip și borduri din beton), treptele din bușteni de lemn și dale prefabricate, iar platformele pietonale din calupuri de piatră, dale prefabricate și piatră naturală (toate așezate în pat de nisip). Terasările care preiau denivelarea longitudinală vor fi realizate cu șiruri succesive de bușteni, împletituri de nuiele, taluzări naturale și casete prefabricate (adică elemente care să permită creșterea plantelor) și vor fi consolidate cu plantație joasă (iarbă). Parcările vor avea îmbrăcăminte din dalaj cu goluri, care permite creșterea gazonului, iar bordurile la aceste elemente vor fi realizate din elemente prefabricate.

Totodată, fântâna decorativă și cursul de apa vor fi aprovizionate cu apă pluvială, iar apa provenită din fântânile forate va fi tratată printr-un sistem de recirculare și filtrare. Cascadele de pe parcurs vor fi amenajate cu bușteni din lemn, împletituri din crengi și pietre decorative. Podețele peste pâraie vor fi realizate din structură de lemn, iar amenajările de lângă apă vor fi completate cu platforme și terase din lemn, pergole și grilaje decorative de lemn.

Mobilierul urban va avea structură metalică, elementele din lemn și material plastic urmând a fi distribuite unitar pentru întreg ansamblul. Împrejmuirea de-a lungul căii de acces auto va fi realizată din gard viu, pentru a nu deranja vizual și pentru a împiedica accesul autovehiculelor/animalelor pe pajiște. Pe toata suprafața verde va fi prevăzută o instalație de irigat calculată și dimensionată în funcție de vegetație, climă și caracteristicile solului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top