Connect with us

Consiliul Local a amânat decizia privind modernizarea Parcului Copou

Spații verzi

Consiliul Local a amânat decizia privind modernizarea Parcului Copou

Consiliul Local (CL) a amânat decizia privind modernizarea Parcului Copou: în urma dezbaterilor din plen, viceprimarul Daniel Juravle, în calitate de inițiator, a hotărât să retragă proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi.

În cadrul discuțiilor din plen, consilierii locali de opoziție au solicitat o dezbatere mai amplă asupra proiectului, invocând inclusiv unele reacții negative din zona societății civile. În schimb, viceprimarul Juravle a subliniat că, la acest moment, este vorba doar despre aprobarea unui studiu de fezabilitate privind reabilitarea parcului: o etapă premergătoare proiectării și execuției lucrărilor, astfel că proiectul poate suferi modificări.

În cele din urmă, proiectul a fost retras și va fi probabil reintrodus pe ordinea de zi a unei ședințe de anul viitor. Planul Primăriei este să acceseze fonduri europene pentru modernizare, în condițiile în care valoarea investiției depășește pragul de 20 de milioane de lei.

Una dintre principalele obiecții a vizat intervențiile asupra vegetației. Potrivit proiectului, eventuale tăieri de arbori (uscați) vor fi aprobate doar în condițiile în care există avize de la Agenția pentru Protecția Mediului și Academia Română (subcomisia Monumente ale Naturii). În bilanțul teritorial se arată că spaţiul verde ar urma să fie diminuat cu 45 mp (de la 66.377 mp la 66.332 mp). În prezent, în Parcul Copou sunt 2.072 de arbori şi 67 de arbuşti, acest număr urmând a fi redus doar în condiţiile enumerate mai sus.

Studiul de fezabilitate a fost actualizat de Romest Service SRL pentru o sumă de circa 100.000 lei şi a fost predat municipalităţii în urmă cu câteva săptămâni. Anterior, documentația tehnică a fost realizată în anul 2020 de arhitectul Marian Jan Chirița.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top