Connect with us

Evenimentele verii s-au mutat în parcuri: Show must go on

Local

Evenimentele verii s-au mutat în parcuri: Show must go on

Proiectele IULIUS se remarcă nu doar prin faptul că integrează funcțiuni multiple, generând valoare prin îmbinarea spațiilor de birouri premium cu zone de retail și petrecere a timpului liber, dar mai ales prin aceea că acordă o atenție deosebită elementului verde. Grădinile sunt inima dezvoltărilor mixte, amprenta spectaculoasă, de culoare, care atrage publicul, dar și locurile care găzduiesc sute de evenimente, în special în perioada verii. Noile reguli de distanțare care ne guvernează viața au transformat parcurile în adevărate scene în aer liber, iar parcul Palas din Iași a găzduit și vara aceasta zeci de evenimente, scrie News.ro.

Dezvoltările imobiliare din ultimii ani au început să aibă o componentă verde, însă procentul celor care integrează în proiectele lor adevărate parcuri rămâne redus. În noul context, parcul nu mai este doar locul unde mergem să ne plimbăm, ci și noua scenă artistică și culturală. La capitolul „distracție în parc” lidere, în mod surprinzător, sunt orașe precum Iași, Timișoara, Cluj-Napoca al căror destin s-a schimbat datorită proiectelor de regenerare urbană dezvoltate în ultimii ani. Iulius este compania care a realizat trei astfel de grădini urbane, cu suprafețe între 3 și 5 hectare, investiții inițiale de peste 15 milioane de euro, pentru a crea conexiunea cu orașului, dar și pentru a aduce natura printre oameni, mai scrie publicația națională.

Spațiu pentru cultură, arte și natură

La Iași polul distracției este parcul Palas. Acesta este locul unde vara și nu numai se organizează cele mai importante evenimente culturale, artistice și sportive din oraș. Ce poate fi mai plăcut decât să urmărești pelicula preferată, între prieteni, în aer liber, sub cerul înstelat al Moldovei? Așa și-au spus și organizatorii Serile Filmului Românesc, care au lansat invitația la film și în amfiteatrul în aer liber de la Palas Iași. „De peste 11 ani organizez evenimente culturale și nu numai, atât în Iași, cât și în țară, și chiar mă întrebam la un moment dat: oare ce ne-am fi făcut dacă nu ar fi existat aceste grădini? De ce spun acest lucru? Pentru că ele oferă ocazia, oportunitatea și șansa să poți organiza evenimente culturale de amploare, în aer liber. Asta contează cel mai mult. Pentru că și spiritul pe care îl dezvoltă aceste spații este unul creativ, este unul care îți dă o anumită senzație, reprezintă un plus pentru oraș și pentru toți cei care vor să intre în contact cu o experiență culturală inedită”, spune Andrei Giurgia, directorul Serile Filmului Românesc.

Aici răsună săptămânal concertele simfonice, teatrul face nestingherit spectacol, sportul are un teren propice, copiii au liber la joacă și creativitate, iar finalul săptămânii trecute a adus aici primul festival de jazz din oraș – Jazz City, totul într-un peisaj idilic. Tot în parcul Palas s-a desfășurat și Romanian Creative Week, amplul festival care a repus Iașul pe harta evenimentelor importante din țară, iar Museum of the Mooninstalația de lumină a lui Luke Jerram – s-a „coborât ”, în premieră, tot în parcul Palas.

130.000 mp de natură pură în inima orașelor

Și proiectul mixed-use de regenerare urbană Iulius Town din Timișoara, dar și Iulius Mall Cluj – dezvoltate de compania ieșeană au ca semnătură grădinile urbane, reprezentanții Iulius declarând că sunt parte din strategia lor de sustenabilitate. Dincolo de amprenta verde și de impactul în calitatea vieții, sunt modalitatea prin care aduci aproape și împreună comunitatea. „În pandemie, deși a fost o provocare și pentru noi, organizarea de evenimente a fost o sursă de optimism și încredere, iar atunci, parcurile și-au dovedit utilitatea mai mult ca oricând. Practic, pilonii culturali și-au putut continua activitatea în grădinile noastre, iar publicul a putut savura, chiar și în condiții speciale, experiențele care dau valoare timpului. Este o misiune asumată aceea de a face parte din viața comunităților, la orice nivel, astfel că susținem și sprijinim organizatorii de evenimente, de orice fel și orice calibru. Cu toții au ușa deschisă și vor găsi în noi un partener dedicat și implicat, pentru că ceea ce ne apropie cel mai mult de oameni este chiar timpul pe care li-l oferim și care vrem să fie cât mai plăcut”, a spus Roxana Cruceanu, Events Manager al grupului Iulius.

Grădinile Iulius sunt construite de la zero, amenajate de renumiţi peisagişti italieni, şi reprezintă 130.000 mp de natură, cu mii de arbuşti şi mii de arbori maturi aduşi din Italia şi aclimatizaţi în România  înainte de a fi plantaţi.

Iulius Gardens:

  • Investiții inițiale de peste 15 milioane de euro în grădinile IULIUS din Iași, Timișoara și Cluj-Napoca
  • 130.000 mp de natură pură în proiectele mixed-use dezvoltate în centrul orașelor
  • Grădini construite de la zero, amenajate de renumiți peisagiști italieni
  • Zeci de mii de arbuști și mii de arbori maturi aduși din Italia și aclimatizați în România  înainte de a fi plantați
  • Arțari, carpeni piramidali, ginkgo biloba, nuci caucazieni, big bonsai, tei, sălcii, castani sălbatici, stejari piramidali, fagi, cedri, arbori de fier persan oferă umbră în zilele caniculare și asigură un peisaj impresionant
  • Azaleele și hortensiile își pun amprenta unică asupra parcurilor, prin culorile lor vibrante
  • Amfiteatru în aer liber, carusel venețian, lac, ponton de promenadă, piațete răcorite cu vapori

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top