Connect with us

VIDEO/FOTO Demolarea pavilionului showroom de la Palas, aproape gata: va fi refăcut spațiul verde

Local

VIDEO/FOTO Demolarea pavilionului showroom de la Palas, aproape gata: va fi refăcut spațiul verde

Iulius Management Center este la un pas de a finaliza lucrărilor de demolare a pavilionului Palas, fost showroom și fost sediu E.ON. Demolarea a început în luna iulie, iar, după cum se poate vedea din imaginile de mai jos, doar o mică parte din structură mai trebuie dezafectată.

Clădirea este inactivă de la finalul anului 2020, iar demersurile privind obținerea autorizației de demolare au început în luna ianuarie a acestui an, actul urbanistic fiind obținut la sfârșitul lunii iunie. Decizia de demolare a construcției a fost adoptată de compania Iulius, chiar dacă Primăria Iași ar fi vrut, inițial, să o păstreze cu gândul de a transforma pavilionul într-un centru turistic sau unul de industrii creative. La presiunea societății civile, municipalitatea a renunțat la acest demers.

După finalizarea lucrărilor de demolare, pe amplasament va fi refăcut spațiul verde

Valoarea de piață a imobilului este de aproape 3,8 milioane lei, conform unui raport de evaluare realizat în decembrie 2020. Regimul de înălțime este parter cu un etaj, iar suprafața construită la sol ajunge la 800 mp. De asemenea, suprafața construită desfășurată este de peste 1.000 mp. Costurile de demolare au fost suportate de către Iulius Management Center.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top