Connect with us

Protocol PMI – INP: unul dintre obiective vizează actualizarea listei monumentelor istorice

Local

Protocol PMI – INP: unul dintre obiective vizează actualizarea listei monumentelor istorice

Primăria Iași (PMI) și Institutul Național a Patrimoniului (INP) vor încheia un protocol de colaborare, iar unul dintre obiectivele acordului constă într-o actualizarea a listei monumentelor istorice de pe raza municipiului Iași.

Protocolul va fi aprobat într-o ședință a Consiliului Local (CL) care va avea loc mâine (31 august), acordul urmând a fi semnat, cel mai probabil, în această toamnă.

„Această colaborare facilitează de asemenea identificarea și clasarea unor categorii ale patrimoniului cultural existente la nivelul Municipiului Iași, care nu sunt incluse în Lista monumentelor istorice ca urmare a unor carențe sistemice, dar și inventarierea și realizarea unor cercetări specifice în vederea actualizării listei monumentelor istorice”, se arată în varianta draft a protocolului.

Un alt obiectiv vizează nominalizarea a două monumente istorice (Mănăstirea „Trei Ierarhi” și Mănăstirea Argeșului) pentru patrimoniul UNESCO sub denumirea „Restaurări ale arhitectului Andre Lecomte de Nouy.

„Este necesar ca părțile implicate să elaboreze studii și cercetări specifice. Referitor la Mănăstirea Trei Ierarhi, un prim pas îl reprezintă elaborarea, avizarea și aprobarea documentației de urbanism specifice pentru centrul istoric al municipiului Iași”, se mai precizează în acord.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top