Connect with us

Februarie 2021: Piața imobiliară a crescut, dar într-un ritm mai lent

Tranzacții

Februarie 2021: Piața imobiliară a crescut, dar într-un ritm mai lent

Piața imobiliară și-a continuat tendința de creștere și în luna februarie 2021, dar într-un ritm mai încetinit. Pe cele cinci tipuri de tranzacții raportate de Autoritatea de Cadastru, în cazul uneia a fost înregistrată o scădere față de februarie 2020. În schimb, vânzarea de apartamente continuă să fie la un nivel ridicat față de perioada similară a anului trecut: numărul de unități locative vândute s-a dublat.

Datele prelucrate de APIX.ro, în baza informațiilor publicate de Autoritatea Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), arată o creștere de 60% a tranzacțiilor în județ. La nivel național, creșterea a fost de doar 1% luna trecută față de februarie 2020.

Pe tipuri de tranzacții, situația arată astfel:

  • 638 de apartamente vândute – creștere de 99% (la nivel național, creșterea este de 19%)
  • 618 de terenuri intravilane cu construcții – creștere de 88% (la nivel național, creșterea este de 17%)
  • 962 de terenuri intravilane fără construcții – creștere de 41% (la nivel național avem o scădere de 12%)
  • 94 de terenuri agricole – scădere de 21% (la nivel național a fost înregistrată o scădere de 18%)
  • 6 terenuri extravilane neagricole – creștere de 100% (la nivel național este o scădere de 26%)
  • 2.318 de tranzacții înregistrate în județul Iași în luna februarie 2021 – creștere de 60% (la nivel național, creșterea ajunge la doar 1%)

APIX.ro publică lunar situația tranzacțiilor imobiliare în baza datelor Autorității de cadastru. Consultă situația tranzacțiilor din ultimele luni pentru o mai bună informare legată de trendul din piața imobiliară:

După cum se poate constata, creșterea numărul de tranzacții a început din luna octombrie 2020, iar, de atunci, această tendință se menține.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Tranzacții

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top