Connect with us

FOTO Cum arată autobuzele electrice care vor circula în premieră la Iași

Proiecte publice

FOTO Cum arată autobuzele electrice care vor circula în premieră la Iași

Iașul va primi 20 de autobuze electrice, cu o lungime de 12 metri, în urma unei achiziții realizate de către Ministerul Dezvoltării. Autobuzele vor fi livrate de producătorul polonez Solaris care a licitat modelul Solaris Urbino Electric nE12.

Valoarea contractului se ridică la 51,6 milioane lei, fără TVA. Contractul mai prevede și amenajarea a 6 stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă. Licitația organizată de Ministerul Dezvoltării a fost atribuită la mai bine de 18 luni de la momentul deschiderii ofertelor (citește aici detalii).

Autobuzele electrice vor circula pe două rute, fiecare dintre ele de circa 20 km dus-întors, respectiv traseul 28 (Triumf – Podu Roş – Mircea cel Bătrân – Dacia) şi traseul 36 (Dacia – Gară – Copou – Breazu). Pe fiecare traseu ar urma să fie mobilizate câte 10 autobuze electrice.

„Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planşeu jos (podea integral coborâtă), facilităţi pentru accesul nelimitat al persoane­lor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling), fără etaj, caroserie CE, destinate transportului urban de călători“, se arată în caietul de sarcini.

Printre dotări se numără un computer de gestiune şi management trafic, un sistem de validare a titlurilor de călătorie, sistem de supraveghere video, sistem de numărare călători şi sistem de informare călători. 

Galerie FOTO (poze preluate de pe site-ul producătorului)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top