Connect with us

FOTO Cum va arăta parcul Ciurchi: lucrările au fost scoase la licitație, contract de 20 milioane lei

parc ciurchi

Spații verzi

FOTO Cum va arăta parcul Ciurchi: lucrările au fost scoase la licitație, contract de 20 milioane lei

Primăria Iași a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor în vederea reabilitării Parcului Ciurchi, valoarea contractului fiind de 20,5 milioane lei la un termen de execuție de 36 luni (3 luni este proiectare). Constructorii interesați pot depune oferte până pe 31 mai.

Ciurchi este unul dintre cele mai mari parcuri din Iași, cu o suprafață de 5,8 hectare. Intervențiile vor fi făcute în zona întregului parc. Un obiectiv al proiectului constă în integrarea unui monument dedicat victimelor Holocaustului. O noutate este desființarea gardurilor – Primăria vrea să faciliteze asfel accesul către toate zonele învecinate.

parc ciurchi
Amplasamentul Parcului Ciurchi

Prin intermediul proiectul sunt propuse și intervenții asupra spațiului verde: vor fi plantați peste 120 de arbori (foioși), 1.000 de arbuști, circa 2.000 de specii floricole și graminee ornamentale, în timp ce suprafața înierbată va ajunge la 5,6 hectare. La nivel de mobilier urban, proiectul prevede bănci (cu sau fără spătar), șezlonguri, mese de șah, echipamente de joacă, echipamente fitness (inclusiv pentru seniori), un teren de sport multifuncțional, coșuri de gunoi, pergole, echipamente pentru parc dedicat câinilor, o platformă subterană de colectare a deșeurilor și, nu în ultimul rând, sisteme de tutorare arbori.

parc ciurchi
Terenuri de sport propuse

„Adiacent utilării moderne a spațiului, refuncționalizării, reabilitării aleilor, trasării unor căi de acces logice și mobilării adecvate a parcului este luată în considerare reabilitarea spațiului verde aferent, amenajare care, pe lângă beneficiile pentru mediu, va avea un aport important la integrarea spațiului în peisajul local și la îmbunătățirea estetică și funcțională a zonei”, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de licitație.

parc ciurchi

Sistemul de iluminat va cuprinde 64 de stâlpi noi (4 metri), cu LED, alături de o nocturnă pentru terenul de sport (16 stâlpi de 6 m), corpuri încastrate și reflectoare.

parc ciurchi

Fondurile pentru reabilitarea parcului sunt asigurate de la bugetul local.

parc ciurchi
Randare a proiectului
parc ciurchi
Randările au fost publicate în studiul de fezabilitate, document care poate fi accesat în SEAP
parc ciurchi
Zona de joacă pentru copii va fi separată de monumentul dedicat victimelor Holocaustului
parc ciurchi
Potrivit documentației, în parc vor fi montate zeci de bănci
parc ciurchi
O reprezentare grafică a unei zone din parc dedicată relaxării

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top