Connect with us

Un parc central va fi reabilitat: bănci în jurul copacilor, coșuri de baschet și gard viu

n

Spații verzi

Un parc central va fi reabilitat: bănci în jurul copacilor, coșuri de baschet și gard viu

Consiliul Local (CL) va aproba luni, în ședință ordinară, indicatorii tehnico-economici în cazul unui proiect de reabilitare a Parcului „Regina Maria”, parc în care se află Drapelul României. Investiția va fi de 1,3 milioane lei, inclusiv TVA.

În principal, lucrările presupun delimitarea a două noi a parcului: „insula comunitară” și „insula sportivă”. Prima zonă va fi dedicată relaxării, iar a doua activităților sportive, în speță baschet – vor fi montate coșuri de baschet. Zonele vor fi la distanță una de alta, și vor fi delimitate de structuri metalice cu planta agățătoare.

„Insula sportivă”

Suprafaţa parcului este de 1,6 hectare, iar zona verde se întinde pe 1,3 hectare. „Pe lângă amenajarea celor două zone (insulele, n.r.), se vor amplasa 10 bănci circulare cu măsuţe de picnic în jurul a 10 arbori maturi, care vor fi distribuite uniform în interiorul parcelelor verzi”, se arată în documentaţie.

Bancă circulară proiectată în jurul unui copac

Principalele lucrări presupun: extinderea sistemului de iluminat, plantarea de arbori şi arbuşti, realizarea unui gard viu cu plante agăţătoare, structuri metalice care să delimiteze „insulele” proiectate în parc, panouri expoziţionale, montarea de bănci circulare şi semicirculare (25). Potrivit reprezentanţilor Primăriei, actuala vegetaţie din parc nu va fi afectată de lucrări, intenţia declarată a instituţiei fiind de a mobila suplimentar spaţiul public.

„Insula comunitară”

„Scopul propunerilor de amenajare este de a îmbogăţi şi îmbunătăţi experienţa vizitatorilor şi de a atrage noi categorii de vârstă în parc. Se doreşte schimbarea treptată a caracterului parcului dintr-un parc tip scuar de tranzit într-un parc de agrement, în care vizitatorii să găsească funcţiuni şi dotări noi şi oportunităţi de petrecere a timpului liber”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut luni de către consilierii locali.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top