Connect with us

Au fost reluate lucrārile la parcul din fața Teatrului: contractul e semnat din 2021

Spații verzi

Au fost reluate lucrārile la parcul din fața Teatrului: contractul e semnat din 2021

Primăria a anunțat reluarea lucrărilor la parcul din fața Teatrului Național, în condițiile în care contractul de lucrări a fost semnat în luna august 2021, iar termenul pentru finalizarea execuției era, conform documentației de licitație de 12 luni.

De cealaltă parte, Primăria spune că șantierul a fost întârziat „de o lungă dezbatere care a durat mai bine de 18 luni”. În context amintim că, chiar dacă contractul de lucrări a fost semnat în august 2021, lucrările efective au început abia în iulie 2022. La acel moment, primarul Mihai Chirica explica tergiversarea prin faptul că au trebuit aduce unele modificări proiectului inițial.

Primăria a publicat imagini cu reluarea lucrărilor, imagini care surprind câțiva muncitori la lucru

„La finele anului trecut (2023, n.r.) Comisia Națională de Arheologie de pe lângă Ministerul Culturii a aprobat Raportul de cercetare arheologică preventivă realizat de echipa de specialiști de la Complexul Muzeal Național Moldova care au făcut cercetarea arheologică obligatorie la șantierul din parc. Comisia a solicitat atunci punerea în valoare a unor vestigii pe care arheologii le-au propus spre conservare”, se arată într-o informare a Primăriei.

Potrivit municipalității, lucrările vor continua în etape și mare parte din vegetaţia existentă, inclusiv zona platanilor, va fi păstrată. În acest sens, a fost făcut și un studiu peisagistic, parte din documentația de atribuire a contractului.

„Am fost nevoiți să refacem și proiectul tehnic, împreună cu o echipă de arhitecți specializați în astfel de intervenții, astfel încât să reluăm lucrările, cu respectarea recomandărilor arheologilor, pentru o justă punere în valoare a vestigiilor descoperite”, a declarat primarul Mihai Chirica, citat în comunicatul Primăriei.

Proiectul constă în amenajarea, sistematizarea și refuncționalizarea zonei ca spațiu cultural, cu elemente de mobilier urban, realizarea de elemente constructive noi (teatru de vară în aer liber, foișor, panou pentru expoziții, fântână interactivă, fântâni cu cascadă, fântâni de apă potabilă, gradenă circulară, toalete ecologice cu autocurățare), amenajarea de spații verzi, alei pietonale, sistem de iluminat modern etc. Terenul amenajat are o suprafață de 9.744 metri pătrați, iar spațiile verzi vor reprezenta peste 7.000 de metri pătrați.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top