Connect with us

Depoul CTP de la Gară va fi transformat în parc? Primăria anunță concurs de soluții

Alegeri 2024: idei și proiecte

Depoul CTP de la Gară va fi transformat în parc? Primăria anunță concurs de soluții

Depoul CTP de la Gară ar putea fi transformat într-un parc, conform unui proiect pe care și l-a asumat viceprimarul Răzvan Timofciuc. În acest sens, pe site-ul municipalității, a fost publicat calendarul derulării proiectului și a fost lansată prima etapă aferentă organizării unui concurs de soluții, respectiv cea de consultare publică.

„Municipalitatea Iași va organiza un concurs internațional de soluții pentru conversia actualului depou CTP astfel încât spațiul de 4,5 hectare să devină parte integrantă a orașului, extinzând practic zona centrală și creând o legătură firească cu Gara Iași, generând spații de calitate pentru viața cetățenilor orașului, dar și pentru vizitatori”, se arată în proiectul publicat de Primărie.

Amplasamentul actualului depou, în raport cu obiective din vecinătate

Cei interesați să participe la etapa de consultare publică pot accesa chestionarul la ACEST LINK. Următoarele etape asumate de Primărie, în procesul de consultare, vizează:

  • Consultare cu specialiști, coordonată de Filiala teritorială Iași a OAR
  • Consultare cu actori sociali și instituționali implicați
  • Consultare cu ONG-uri active în domeniu
  • Consultare publică generală având la bază concluziile etapelor anterioare

„Suprafața sitului permite dezvoltarea unei păduri urbane, cu spații și dotări multifuncționale destinate cetățenilor Iașului sau celor aflați în trecere prin oraș. Pe lângă aceste spații vor fi amenajate trasee pentru biciclete, zone de plimbare, odihnă, spații pentru expunere artistică, spații de joacă etc.”, se precizează în ideea de proiect a Primăriei.

Reconfigurarea zonei actualului depou ar presupune și realizarea unei parcări subterane, facilități pentru transportul ecologic, a unui pasaj subteran către zona gării, precum și o posibilă legătură către pasarela Alexandru cel Bun, potrivit lui Răzvan Timoficiuc. Aceste idei vor fi analizate prin concursul de soluții, dar acest lucru nu înseamnă în mod neapărat și realizarea lor.

Deocamdată, un lucru este cert – în bugetul Iașului pe anul în curs există alocată o sumă de 1,7 milioane lei pentru organizarea concursului internațional de soluții.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Alegeri 2024: idei și proiecte

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top