Connect with us

Petiție: parcuri în locul depoului de la Gară și garajului din Tudor

Mișcări civice

Petiție: parcuri în locul depoului de la Gară și garajului din Tudor

O petiție care a strâns deja sute de semnături solicită Primăriei amenajarea a două parcuri în locul depoului CTP de la Gară și garajului din Tudor. Inițiatorii amintesc că municipalitatea are în plan mutarea celor două obiective CTP în capăt CUG, pe platforma Fortus, astfel că cele două terenuri ar rămâne libere.

„Ieșenii cer să se facă parcuri, nu blocuri! Este dreptul nostru de a avea 2 parcuri noi în aceste zone poluate! Vrem spații verzi și oxigen, nu betoane și aglomerație!”, se arată în petiția care, până vineri dimineață, adunase un număr de 412 de semnături.

Puteți semna petiția AICI.

Apix.ro a scris în mai multe rânduri despre planurile Primăriei cu depoul de la Gară și a subliniat că, cel puțin deocamdată, în noul Plan Urbanistic General (PUG), aflat în fază de avizare, pe acest loc sunt prevăzute blocuri.

După ce a ratat ideea unui parc industrial la Fortus, Primăria studiază mai nou mutarea depoului la Fortus ceea ce ar duce, într-adevăr, la eliberarea zonei. Totuși, ideea amenajării unui spațiu verde în zonă pare străină de Primăria Iași.

În ceea ce privește garajul din Tudor, dacă acesta ar fi mutat, Primăria studiază amplasamentul pentru trei destinații care nu au nicio legătură cu spațiile verzi: un stadion, o sală polivalentă sau o autogară. Dar, municipalitatea oricum și-a arătat limitele în a demara un proiect de amploare astfel că șansele pentru amenajarea unui astfel de obiectiv sunt reduse.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Mișcări civice

To Top