Connect with us

Primăria va amenaja încă 120.000 mp cu gazon rulou în următorul an

Spații verzi

Primăria va amenaja încă 120.000 mp cu gazon rulou în următorul an

Primăria va continua în următoarele 12 luni să amenajeze diverse suprafețe din oraș cu rulouri de gazon, în acest sens fiind în desfășurare o achiziție pentru livrarea a 120.000 mp de rulouri. Licitația este organizată de către Servicii Publice Iași (SPI), iar valoarea acordului-cadru trece pragul de 1,4 milioane lei, fără TVA.

Firmele interesate pot depune oferte cel târziu pe 30 august. După încheierea acordului-cadru, SPI va semna contracte subsecvente. Conform documentației de licitație, rulourile de gazon trebuie să fie obţinute din seminţe selecţionate, din specii caracteristice tipului de gazon (soare, umbră, fin, sport) necesar diferitelor amenajări în parcuri, scuaruri, aliniamnete stradale, potrivit documentaţiei.

„Gazonul rulouri trebuie să aibă şi să dezvolte un sistem radicular puternic, cu pretenţii scăzute faţă de sol şi apă. Trebuie să fie rezistent la boli şi dăunători, nepretenţios faţă de fertilitatea solului, cu o longevitate de peste 10 ani”, se arată în caietul de sarcini.

Conform sursei citate, rulourile de gazon trebuie să fie rezistente inclusiv la „călcare”.

„Trebuie să fie sănătos, de culoare verde intens, dens, fără buruieni, destul de matur pentru a fi rezistent la manipulări repetate cât şi la călcare. Trebuie să fie rezistent la temperaturi negative o lungă perioada de timp, la temperaturi ridicate în condiţii de seceta prelungită, rezistenţă bună la trafic intens, caracteristici obligatorii fiecărui tip de gazon”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top