Connect with us

FOTO Spitalul de Neurochirurgie va fi extins: investiție de 4 mil. euro

Proiecte publice

FOTO Spitalul de Neurochirurgie va fi extins: investiție de 4 mil. euro

Spitalul de Neurochirurgie va demara, în 2020, proiectul de construire a Centrului de Neuroexcelență. În acest sens, unitatea spitalicească va fi extinsă cu un corp de clădire cu un regim mediu de înălțime, investiția fiind estimată la 4 milioane euro, fonduri ce vor fi asigurate de către Consiliul Județean (CJ).

Primăria a publicat deja proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), iar pe 15 ianuarie este programată o dezbatere publică a inițiativei. Noul corp de clădire va fi construit în zona din spatele spitalului și va fi lipit de actuala unitate spitalicească.

Obiectivul proiectului constă în extinderea blocului operator existent cu posibilitatea adoptării de sisteme de imagistică prin rezonanţă magnetică, crearea de spaţii adecvate pentru recuperarea medicală neuromotorie, precum şi pentru radiochirurgie robotică.

„Centrul de neuroexcelenţă este conceput ca o clădire independentă funcţional din punct de vedere al administrării separate a consumurilor de utilităţi tehnico-edilitare (…) dar în legătură directă cu spaţiile actualului spital, pe care îl completează şi îl ridică la standarde calitative superioare ale actului me­dical“, se precizează în proiectul de PUZ.

Galerie foto (sursa: randări din proiectul de PUZ publicat de Primărie):

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top