Connect with us

Grenzebach: Capacitățile de producție existente la Iași sunt în prezent dublate

Investiții private

Grenzebach: Capacitățile de producție existente la Iași sunt în prezent dublate

Grenzebach și-a dublat capacitățile de producție existente la Iași, se arată într-un comunicat primit la redacție. Grupul german a prezentat principalele direcții de dezvoltare ale companiei în 2023 și în perioada următoare.

Potrivit sursei citate, la nivel mondial, grupul german a înregistrat, în 2023, o cifră de afaceri de aproape 460 milioane euro (date provizorii), în creștere cu 27% față de anul 2022. „Profitul operaţional (EBIT) s-a mărit, de asemenea, şi este de aproximativ 38 de milioane de euro”, se precizează în comunicatul redacției APIX.ro.

În anul 2023, Grenzebach Group a înregistrat un volum semnificativ de comenzi, însumând 494 de milioane de euro. Comparativ cu anul 2022, în care valorile au fost peste medie, volumul de comenzi a scăzut, conform aşteptărilor, cu 17%, dar s-a încadrat în intervalul planificat.

La Iași, Grenzebach a început construirea unei noi unități de producție pe șos. Iași – Tomești, iar grupul are în continuare planuri de extindere, conform informațiilor APIX.ro.

  • „La începutul anului 2024, în oraşul Pune din India, a fost deschisă o nouă locaţie cu o capacitate de producţie de 4.500 de metri pătraţi. Acest pas a reprezentat un moment important pentru consolidarea poziţiei grupului de companii ca partener de încredere pentru clienţii din emisfera estică care îşi desfăşoară activitatea în industria sticlei şi a materialelor de construcţii. Locaţia a fost profitabilă încă din primul an. Fabrica din România şi capacitățile de producţie existente la Iaşi sunt în prezent dublate. Locaţiile din America de Nord ale Grenzebach Group vor fi de asemenea extinse în viitor, pentru a acoperi cerinţele de dezvoltare tot mai mari ale pieţei”, se arată în comunicat.

Grupul de companii continuă să se dezvolte şi în domeniul materialelor de construcţii, mai ales că cererea de instalaţii de calcinare şi instalaţii pentru producția de plăci de gips-carton este în continuare ridicată. Ca urmarea a volumului de comenzi peste medie obţinut în anii 2022/2023, domeniul comercial a înregistrat o reducere prognozată de 26%.

  • Cu toate acestea se constată o solicitare intensă a capacităților de producție, iar situația se perpetuează și în 2024. În acest domeniu de afaceri un rol foarte important îl au mai ales tehnologiile viitorului şi soluţiile pentru decarbonizare, optimizare şi eficienţă energetică, cum ar fi, de exemplu, uscătoarele de joasă temperatură. De asemenea, şi în domeniul vatei minerale există o cerere mare de tehnologii de topire neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, pentru care Grenzebach Group oferă soluţii de cuptoare electrice de topire sau de cuptoare pe gaz cu cupolă. Pentru anii următori, se conturează o creştere a cererii la nivel mondial care prezintă diferenţe la nivel regional. Conducerea companiei este convinsă de faptul că inovaţiile, mai ales uscătorul de joasă temperatură care permite o economisire a energiei de până la 30%, vor avea un succes disproporţionat în cadrul acestei dezvoltări.

„La Grenzebach observăm o creştere optimă şi un potenţial mare pentru anii următori. Concentrarea, consolidarea şi dezvoltarea permanentă a activităţilor noastre de bază au influenţat pozitiv rezultatele şi vor rămâne şi în viitor piatra de temelie a succesului nostru. Prin internaţionalizarea noastră strategică obţinem agilitate, astfel încât putem reacţiona la schimbările care apar şi putem să ne sprijinim şi mai bine clienţii. Apropierea mai mare faţă de clienți reprezintă baza succesului nostru. Suntem convinşi de faptul că, datorită dezvoltării şi adaptării continue, vom avea succes şi în viitor”, comentează Steven Althaus, directorul general al Grenzebach Group, citat în comunicat.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top