Connect with us

Proiectul Winkler din Bucium, cu 100 de vile și 10 blocuri, ajunge la votul final în Consiliul Local

Investiții private

Proiectul Winkler din Bucium, cu 100 de vile și 10 blocuri, ajunge la votul final în Consiliul Local

Un proiect imobiliar major va fi discutat vineri, 26 aprilie, în plenul Consiliului Local (CL): construirea a 100 de vile și a 10 blocuri pe 10 hectare de teren în Vișan, Bucium, în apropierea Lacului Doi Peri. Proiectul este propus de moștenitori ai lui Alfred Winkler.

Investiția a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței consilierilor, alături de alte planuri urbanistice zonale, multe dintre acestea făcând referire tot la zona Bucium, trei exemple în acest sens fiind proiectele din zonele Dealul Crăițelor, Trecătorii Vișan și cel din apropierea Pădurii Căprița.

Amplasamentul proiectului Winkler (această investiție este diferită față de cea cunoscută drept „Winkler Park”)

Potrivit documentației urbanistice, ar urma să fie construite 10 blocuri, 53 de vile în regim izolat, 56 în regim înșiruit și 2 clădiri dedicate funcțiunilor comunitare. Blocurile vor avea un regim de până la 4 etaje, iar celelalte imobile până la 2 etaje. Foarte probabil, proiectul va intra spre aprobare în Consiliul Local în această toamnă.

  • După aprobarea Planului Urbanistic Zonal în plenul CL, inițiatorii vor putea să depună documentația pentru obținerea autorizației de construire

Terenul are o suprafață de 98.600 mp, iar accesul este asigurat din str. Vișan care face legătură cu șos. Bucium: amplasamentul se află la circa 1,2 km de această cale majoră de circulație. Amprenta la sol a clădirilor va ajunge, în total, la circa 25.000 mp, în timp ce circulațiile (străzi, alei pietonale, parcaje, platforme etc.) vor ocupa 44.000 mp, iar spațiile plantate peste 30.000 mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top