Connect with us

Un hotel din centrul Iașului intră în reparații în regim de urgență

hotel astoria iasi

Investiții private

Un hotel din centrul Iașului intră în reparații în regim de urgență

Fundația Ecologică Green (FEG) a obținut o autorizație pentru efectuarea de lucrări în regim de urgență la Hotelul Astoria, fiind vorba despre reparații la fațadă și învelitoare. Autorizația a fost emisă în baza unei expertize tehnice.

„Conform raportului de exepertiz tehnică, clădirea hotelului Astoria prezintă degradări la nivelul învelitorii și fațadei. Se autorizează lucrări de intervenție în regim de urgență pentru prevenirea, atenuarea sau reducerea riscului de producere a efectelor riscurilor antropoice”, se precizează în autorizația emisă de Primărie.

Autorizația a fost eliberată cu condiția completării documentației de autorizare ce va fi definitivată pe parcursul sau la încheierea executării lucrărilor.

FEG, fundație patronată de Cristian Stanciu, a achiziționat hotelul la o licitație organizată în martie 2018 pentru o sumă de 2,5 milioane euro. Astoria are 57 de camere, iar clădirea este lipită de Hotelul Traian, deținut de Vasile Pușcașu. Între cei doi au fost, de-a lungul timpului, o serie de conflicte, ei fiind implicați și la nivel politic (Stanciu în PSD, iar Pușcașu în AUR). Pușcașu a achiziționat Hotelul Traian la aceeași licitație din 2018, dar pentru o sumă mult mai mare (5,5 milioane euro), imobilul, construit în 1882, fiind monument istoric.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top