Connect with us

Un nou hotel, de 4 stele, va fi construit la Iași: investitorul este pe cale de a primi autorizația

zona hotel continental iasi

Investiții private

Un nou hotel, de 4 stele, va fi construit la Iași: investitorul este pe cale de a primi autorizația

Continental Hotels SA a început demersurile pentru obținerea autorizației de construire în vederea ridicării hotelului din Păcurari, de la fosta berărie. Potrivit unui certificat de urbanism recent emis de autoritățile locale, unitatea de cazare va fi de 4 stele.

Planul urbanistic zonal (PUZ) a fost aprobat încă din anul 2020 de către Consiliul Local (CL). PUZ-ul a cuprins inclusiv terenul pe care a fost construită, între timp, clinica medicală MedEuropa. Cel mai probabil, construirea hotelului va fi autorizată în această primăvară, iar lucrările ar putea începe până la finalul anului.

amplasament hotel continental iasi
Amplasamentul investiției – accesul va fi dinspre str. Păcurari, în acest sens fiind deja amenajată o cale de acces în contextul construirii clinicii medicale

În ultimii ani, Continental a investit pentru amenajarea unui hotel în Brașov. Pentru Iași, planul anunțat de investitor vizează perioada 2024 – 2026. Anterior, compania a anunțat o investiție de 22 milioane euro la Iași pentru construirea unei unități de cazare cu 220 de camere. Orașele în care Continental Hotels este prezent sunt București, Arad, Constanța, Oradea, Sibiu, Tîrgu Mureș, Drobeta Turnu Severin și Suceava, totalizând peste 1.860 de camere în 12 unități hoteliere. Cele mai multe dintre acestea au fost construite sub titulatura „Continental Forum”.

Conform proiectului de PUZ aprobat de consilierii locali, imobilul în care va funcționa hotelul de la Iași va avea o înălțime de 29 metri și un regim cu subsol, demisol, parter și 7 etaje. Suprafața alocată pentru hotel ajunge la aproape 7.200 mp.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top