Connect with us

Cel mai nou centru medical din Iași va ajunge în proprietatea liderului european din domeniu

Sursă foto: MedEuropa/Facebook

Tranzacții

Cel mai nou centru medical din Iași va ajunge în proprietatea liderului european din domeniu

Grupul Affidea, cel mai mare jucător din domeniul imagisticii medicale, anunţă o tranzacţie prin care preia cele clinicile MedEuropa România, centre specializate în radioterapie, prezente în cinci oraşe mari din ţară, inclusiv Iașul, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Zf.ro.

La Iași, așa cum APIX.ro a mai relatat, MedEuropa a construit, în ultimul an, un centru de imagistică în Păcurari, lângă fosta fabrică de bere, pe un teren achiziționat de la Continental Hotels, firmă care are, de asemenea, un proiect în vecinătate, dar pentru construirea unui unități de cazare.

MedEuropa a deschis primul centru de radioterapie la Constanţa, în 2018, iar ulterior a mai deschis încă trei centre la Braşov, Bucureşti şi Oradea. În total, compania are 300 de angajaţi, potrivit Zf.ro. Centrul de la Iași nu este inaugurat încă oficial, dar lucrările au fost finalizate.

  • Affidea este lider european în servicii medicale de diagnostic: conform site-ului oficial, grupul are 355 de centre în Europa, 14.000 de angajați și este prezent în 15 țări. Anual, lanțul de centre primește 13 milioane de pacienți și execută 20 milioane de scanări.

„Suntem încântați pentru că un nou proiect MedEuropa este finalizat cu succes și, în același timp, nerăbdători să anunțăm momentul în care vom primi primii pacienți. Centrul de Radioterapie din Iași marchează astfel momentul în care ajungem și în Moldova, fiind al cincilea centru medical MedEuropa, după Constanța, București, Oradea și Brașov”, se arată într-o postare recentă a MedEuropa pe Facebook.

MedEuropa este un proiect dezvoltat de Philippe Jacobs, copreşedinte al grupului Jacobs Holdings, un grup de investiţii elveţian cu sediul în Zurich înfiinţat de antreprenorul Klaus J. Jacobs în 1994, care a dezvoltat afaceri în domeniul ciocolatei şi al cafelei (brandul Jacobs).

Finalizarea achiziţiei este supusă aprobării Consiliului Concurenţei din România.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top