Connect with us

Două parcuri de retail din Iași, parte dintr-o tranzacție de aproape 220 milioane euro

parc retail tudor vladimirescu

Tranzacții

Două parcuri de retail din Iași, parte dintr-o tranzacție de aproape 220 milioane euro

Două parcuri de retail din Iași și Pașcani vor fi rebrănduite sub denumirea „M Park”: cele două proprietăți au făcut parte din tranzacția recentă între Mitiska și LCP Group, parte a M Core, care a devenit cel mai mare proprietar de parcuri comerciale din România, cu 25 de parcuri de retail.

Într-un comunicat primit la redacție, M Core anunță lansarea „Square 7 part of M Core”, un joint venture strategic între M Core și Square 7 Properties – o nouă platformă de management pentru portofoliul M Core din România. Maangementul va fi asigurat de Clemens Petschnikar, CEO al Square 7 Properties.

Potrivit verificărilor APIX.ro, în municipiul Iași, parcul de retail este cel din zona Tudor Vladimirescu, cu o suprafață de 11.000 mp unde se află magazine precum Flanco, Jysk, KIK, Pepco și Maxi Pet, alături de supermarketurile Kaufland și Lidl. Parcul de retail are o parcare de 500 de locuri și a fost deschis în anul 2014. La Pașcani, este vorba despre un parc de retail cu o suprafață de 7.500 mp, deschis în 2017, pe str. Moldovei. Printre chiriași se numără Kaufland, Pepco, Flanco, Deichmann, Takko și TXM.

Tranzacția a avut loc anul trecut și a fost finalizată în decembrie 2023. Potrivit Forbes, prețul de achiziție a fost de 219 milioane euro.

Potrivit comunicatului primit la redacție, brandul M Park este destinat parcurilor și proprietăților de retail de dimensiuni medii, cu spații închiriabile de până la 20.000 de metri pătrați. Mixul de chiriași al M Park este format din magazine ancoră, alături de furnizori locali de servicii și operatori food.

„Clemens Petschnikar va asigura tranziția optimă a proprietăților către brandul M Park. Cu peste 150.000 de vizitatori zilnic în portofoliul din România, angajamentul nostru față de management și dezvoltare rămâne ferm, pe măsură ce intrăm în această nouă fază de extindere a M Core”, se mai precizează în comunicat.

Celelalte parcuri de retail ale M Core sunt în Arad, Bacău, Bistrița, Baia Mare, București & Ilfov, Buzău, Brăila, Caransebeș, Câmpina, Drobeta Turnu-Severin, Mediaș, Medgidia, Odorheiu Secuiesc, Reșița, Giurgiu, Mioveni, Ploiești, Sighetu Marmației, Slatina, Slobozia, Târgu-Mureș și Tulcea.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top