Connect with us

O clădire din centrul Iașului, de lângă Palas, a fost scoasă la vânzare: 4,5 milioane euro

sediu bcr iasi
Sursă foto: BCR

Tranzacții

O clădire din centrul Iașului, de lângă Palas, a fost scoasă la vânzare: 4,5 milioane euro

Banca Comercială Română (BCR) a scos la vânzare clădirea de birouri din centrul Iașului, de la intersecția străzilor Palat și Sf. Lazăr, conform unui anunț publicat de către BCR pe site-ul propriu. Prețul solicitat de instituția financiară se ridică la 4,5 milioane euro.

Regimul de înălțime al clădirii este cu subsol, parter și 9 etaje, terenul fiind concesionat de la Primărie. „Soluția constructivă este din structură din cadre și diafragme din beton armat, iar planșeele sunt realizate din beton armat. Mare parte din fațada clădirii este din marmură, iar partea din spate este cu tencuială driscuită”, se arată în anunțul de vânzare.

Potrivit sursei citate, tranzacția de vânzare a proprietății implică și închirierea ulterioară a unei suprafețe de aproape 1.500 mp chiar de BCR. Suprafața utilă a clădirii este de circa 5.000 mp, cea desfășurată de 6.100 mp, iar terenul aferent imobilului are o suprafață de 2.100 mp.

sediu bcr iasi
Fațada clădirii dinspre str. Palat – imobilul a fost dat în exploatare acum 30 de ani, în 1994

Clădirea se află în zona istorică a Iașului, iar BCR spune că Ministerul Culturii, prin autoritățile descentralizate, a fost invitat să-și exercite dreptul de preemțiune. Însă, o achiziție de Minister este improbabilă, pe lista instituțiilor care ar putea să-și manifeste acest drept urmând Primăria Iași. Municipalitatea a mai achiziționat o clădire în centrul istoric al Iașului (fostul sediu PNȚCD de pe str. Cuza Vodă), dar imobilul a fost lăsat în paragină de la momentul achiziției, de acum mai bine de 5 ani.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top