Connect with us

Continental va investi 22 mil. euro în unitatea din Păcurari: când va fi finalizat hotelul?

Investiții private

Continental va investi 22 mil. euro în unitatea din Păcurari: când va fi finalizat hotelul?

Continental Hotels va investi, în următorii cinci ani, peste 35 milioane euro pentru construirea a două hoteluri: unul la Brașov și celălalt la Iași, în zona fostei berării din Păcurari. Într-un interviu acordat Zf.ro, antreprenorul Radu Enache a precizat că hotelul din Brașov va fi gata în 2024, iar cel din Iași în 2026. În premieră, Enache a anunțat și cuantumul investiției, iar, în cazul Iașului, se ridică la 22 milioane euro.

„Am aprobat în 2020 un PUZ la Iaşi pe un teren de aproape 10.000 mp pentru un hotel de 220 de camere. Suntem aproape de fi­na­litate cu obţinerea autorizaţiei de con­strucţie pentru un hotel de 150 de camere în Braşov, în centrul civic. Deci avem planuri de investiţii pe termen scurt-mediu, vorbesc de planificarea pentru acest hotel la Braşov mar­ca Forum Continental în anii 2022-2024, şi continuarea în 2025-2026 cu hotelul de la Iaşi”, a spus antreprenorul Radu Enache, preşedinte şi CEO al Continental Hotels.

Valoarea celor două investiţii ar mai putea suferi schimbări, în contextul în care acestea fluctuează odată cu variabilele implicate într-o investiţie, precum costul finanţării şi costul de construire, notează Zf.ro.

„Investiţiile sunt estimate la ora actuală, vorbim de circa 14-15 mil. euro pentru Braşov şi între 21-22 mil. euro pentru Iaşi. E un lucru destul de anevoios la ora asta să fii foarte precis pentru că eşti legat de o sumedenie de parametri care sunt foarte volatili”, a mai spus Enache.

APIX.ro a scris în mai multe rânduri despre proiectul Continental Hotels, iar cel mai recent text a făcut referire la faptul că pe o parte a terenului de 10.000 mp invocat de Radu Enache va fi construit un centru medical de o altă firmă: rețeaua de unități medicale MedEuropa. Centrul medical a făcut parte din PUZ-ul aprobat în 2020 de Consiliul Local. Fondatorul și președintele MedEuropa este Phillipe Jacobs, el fiind și copreședinte la grupul de investiții Jacobs Holding.

Terenul deținut de MedEuropa are o suprafață de 3.000 mp.

Planșa urbanistică: hotelul (stânga) are un regim de până la 7 etaje, iar centrul medical (dreapta) până la 3 etaje. Primul obiectiv care va fi construit este centrul MedEuropa – beneficiarul este în procedura de obținere a autorizației de construire

MedEuropa a investit în centrul de la Constanța circa 5 milioane euro, iar unitatea poata trata 1.000 de pacienți oncologici. Astfel de centre mai sunt în București, Oradea și Brașov. MedEuropa mai are centre de radioterapie în Germania și Franța.

Amplasamentul Continental – cuprinde și zona centrului medical MedEuropa

La sud de amplasamentul Continental Hotels, a avut loc recent o tranzacție. APIX.ro a scris că terenul din imediata apropiere a fost vândut cu 2,2 milioane euro către firma Mercur Mary – între timp, compania s-a apucat de treabă: au fost efectuate demolări și se fac foraje.

Terenul de lângă Gelsor, unde construiește Mercur Mary, este evidențiat în chenar roșu

„Construire ansambluri de birouri, spații comerciale, locuințe colective și spații prestări servicii”, este obiectul proiectului urbanistic, conform PUZ aprobat în octombrie 2018 de către plenul CL. Regimul aprobat ajunge la 15 etaje.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top