Connect with us

Primele detalii despre un proiect major din Ursulea: 33 de blocuri, 5 clădiri de spații comerciale și o biserică

breazu copou iasi

Investiții private

Primele detalii despre un proiect major din Ursulea: 33 de blocuri, 5 clădiri de spații comerciale și o biserică

Planul urbanistic zonal (PUZ) aferent investiției propuse de două firme a intrat în avizare la instituțiile de resort: conform documentației, consultate de APIX.ro, proiectul presupune construirea a aproape 40 de imobile, iar 33 dintre acestea sunt blocuri cu regim mediu de înălțime (3 și 4 etaje).

Beneficiarii PUZ sunt firmele Oscar Eigo Group și Parteners Avenue. Anul trecut, APIX.ro a prezentat câteva informații despre această investiție, dar, la acel moment, documentația urbanistică nu era publică. Conform planșelor incluse în PUZ, ar urma să fie construite 33 de blocuri, 5 imobile (2 cu 2 tronsoane) și o biserică.

complex ursulea iasi
Amplasamentul investiției – în dreapta este bld. C.A. Rosetti, dar terenul nu are acces direct

„Deși se află în extravilanul municipiului Iași, zona din care fac parte și terenurile studiate, prin realizarea unor planuri urbanistice zonale s-a conturat ca o zonă destinată în principal locuirii colective și locuirii individuale. Introducerea în intravilan a terenurilor studiate și atribuirii unor funcțiuni de locuire colectivă, individuală, servicii și alte fucțiuni complementare, reprezintă o continuare firească de dezvoltare a zonei”, se precizează în proiectul de PUZ.

În apropierea amplasamentului, care însumează 6,2 hectare, au fost aprobate anii trecuți și alte proiecte urbanistice, în zonă fiind construite câteva blocuri deja, iar altele sunt pe cale de a fi ridicate. „Din punct de vedere al circulației existente, se constată ca disfuncționalitate starea drumurilor. Acestea nu sunt modernizate în integralitatea lor, neavând starea, lățimea și finisajul carosabil corespunzător”, se mai arată în PUZ.

Conform proiectului urbanistic, pentru a se asigura modernizarea circulației auto existente și propuse și a traseelor pietonale, în vederea dezvoltării zonei studiate dar și a dezvoltării în viitor a zonelor învecinate, este necesar cedarea suprafeței de teren de 5.970 mp pentru circulații auto și 2.530 mp pentru trasee pietonale către domeniul public.

reglementari de mobilare
Descarcă planșa de reglementări urbanistice în format .pdf pentru o consultare în detaliu a propunerii celor două firme

Fiecare tronson de clădire va fi prevăzut cu locuri pentru parcarea bicicletelor”, potrivit proiectului de PUZ. În ceea ce privește locurile de parcare pentru autoturisme, acestea vor fi calculate la momentul depunerii documentației pentru obținerea autorizației de construire.

Proiectul a obținut avizul de oportunitate în toamna anului 2023 și, după obținerea tuturor avizelor necesare de la alte instituții, Primăria Iași trebuie să publice documentația pentru consultare publică. Ulterior, PUZ-ul va ajunge spre dezbatere în plenul Consiliului Local.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top