Connect with us

O nouă școală privată va fi construită într-o zonă în plin proces de urbanizare

În această zonă va fi construită școala

Investiții private

O nouă școală privată va fi construită într-o zonă în plin proces de urbanizare

Două persoane fizice au inițiat construirea unui complex educațional în Copou, la intersecția Viticultori – Hurmuzaki, într-o zonă în plin proces de dezvoltare – există foarte mult terenuri libere de construcții, iar investitori imobiliari au în pregătire sau în derulare în special proiecte rezidențiale.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) va face obiectul unei dezbateri publice pe 13 septembrie la sediul Primăriei: beneficiarii sunt Dumitru Contoloru și Vasile Pomârleanu, doi apropiați ai omului de afaceri Bogdan Cihodaru.

Amplasamentul investiției

Terenul are o suprafață de circa 5.200 mp, iar planul presupune construirea unei clădiri cu demisol, parter și 3 etaje pe o treime din suprafață.

Accesul va fi asigurat prin intermediul unei noi străzi care va fi amenajată între școală și terenurile învecinate pe latura nordică unde va fi construit ansamblul Greenfield Copou. Potrivit proiectului de PUZ, școala ar putea fi dată în folosință în septembrie 2025.

„Fondul construit existent aferent zonei cele mai apropiate este alcătuit din construcții precum – locuințe individuale și colective, spații comerciale, birouri în stare bună, cu regim de înălțime de până la 5 etaje retrase de la aliniamente, cu regim de construire discontinuu”, se arată în planul urbanistic.

Schița amplasamentului

Zona este în plină dezvoltare, cu numeroase proiecte în pregătire sau deja în derulare: spre Copou se construiesc blocuri, iar spre Păcurari se configurează în special locuințe individuale sau colective mici.

„Atât organele administrației publice locale, cât și populația promovează dezvoltarea acestor zone cu funcțiuni de învățământ, creșă și grădiniță cu funcțiuni complementare, oferind multiple avantaje beneficiarilor finali ce locuiesc în zonă și pot contribui la dezvoltarea economică a zonei”, se mai precizează în PUZ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top