Connect with us

Strada Păcurari va fi supralărgită înainte de intersecția cu pasajul Băncilă

Lucrările demarate în zona foste berării

Local

Strada Păcurari va fi supralărgită înainte de intersecția cu pasajul Băncilă

Strada Păcurari va fi supralărgită, pe cheltuiala a doi investitori, în zona fostei berării Zimbru, urmând a fi creată o bandă de acces (decelerare și accelerare) spre unitatea medicală și hotelul care vor fi construite vizavi de Școala „Petru Poni”. Supralărgirea va fi făcută de-a lungul amplasamentului, fără a se interveni în zona blocului de locuințe.

În acest sens, MedEuropa Investiții (firmă deținută de familia Jacobs, creatoarea brandului omonim de cafea) și Continental Hotels vor încheia un parteneriat cu Primăria Iași în care își vor asuma costurile de supralăgire și, ulterior, carosabilul va fi cedat domeniului public.

„Obiectul prezentului protocol de colaborare îl constituie acordul Municipiului Iaşi pentru realizarea de către investitori pe cheltuială proprie a lucrărilor de amenajare acces (cu bandă de decelerare şi accelerare) şi fără a avea pretenţii la eventuale despăgubiri sau cheltuieli pentru lucrările efectuate, amplasare separatori de sens, dezafectare trotuar existent str. Păcurari şi reamenajare trotuar nou, semnalizare rutieră”, se arată în protocolul care va fi încheiat între Primăria Iaşi şi investitori, acord care va face obiectul unei hotărâri a Consiliului Local în ședința din data de 30 martie.

După realizarea lucrărilor, 178 mp de carosabil vor fi cedaţi domeniului public, iar alţi 717 mp vor rămâne în proprietatea investitorului, reprezentând cale de acces de incintă care va asigura legătura cu str. Păcurari. Investitorii au făcut deja o promisiune de donaţie, autentificată la notar.

Lărgirea străzii are avizul Comisiei de circulaţiei, fiind şi una dintre condiţiile impuse la nivelul Comisiei de urbanism la momentul în care a fost aprobat proiectul de Plan Urbanistic Zonal pentru cele două investiţii. Protocolul va fi semnat după ce Consiliul Local (CL) va da undă verde în acest sens în şedinţa ordinară care va avea loc pe 30 martie.

Construire unitate medicală cu spitalizare de zi, P+3E, împrejmuire, acces, parcare şi incintă, amplasare firmă luminoasă şi panou publicitar pe sol, organizare de şantier. Teren situat în intravilan, în suprafaţă de 2.585 mp”, se arată în PUZ, cu referire la proiectul MedEuropa.

Clinica medicală construită de MedEuropa în Constanța

Compania a realizat proiecte similare şi în alte oraşe din ţară: de exemplu, în Constanţa, construirea unei astfel de unităţi a însemnat o investiţie de circa 5 milioane euro. În ceea ce priveşte unitatea de cazare, Continental Hotels a anunţat, în 2021, o investiţie de 22 milioane euro pentru derularea proiectului. Conform companiei, hotelul va avea 220 de camere şi un regim cu până la 7 etaje.

Lucrările la unitatea medicală și hotel sunt în desfășurare

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top