Connect with us

Bucium: complex de blocuri în apropiere de Pădurea Căprița

Investiții private

Bucium: complex de blocuri în apropiere de Pădurea Căprița

Un proiect imobiliar dezbătut public încă de acum aproape doi ani va ajunge la votul final în plenul Consiliului Local (CL), cel mai probabil la finalul lunii august: Primăria a făcut public proiectul de hotărâre și, în premieră, au fost incluse și randări cu viitoarele imobile, imagini pe care APIX.ro le prezintă mai jos.

Proiectul a fost inițiat de către firma Ekosse Group SRL, societate înființată în anul 2019 pentru dezvoltări imobiliare. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost întocmit în august 2020 și se propune construirea a trei imobile, cu un total de 10 corpuri, dar cu un regim mic de înălțime: 1, 2 sau 3 etaje. Terenul are o suprafață de circa 2.700 mp.

Amplasamentului se află în apropierea Pădurii Căprița – în zona din imediata apropiere a tererenului forestier este propus un proiect de amploare (citește detalii)

„Accesul auto și pietonal la parcela studiată se vor asigura prin modernizarea căii de acces str. Gr. T. Popa. Calea de acces necesită lucrări de modernizare, realizarea unui sistem de iluminat public și amenajarea trotuarelor pentru circulația pietonală”, se precizează în proiectul de PUZ. Respectiva stradă face legătura cu str. Trei Fântâni sau cu șos. Bucium, prin str. Petre Vancea (prin zona Lidl).

Randare a ansamblului propus

Potrivit proiectului de PUZ, noile imobile ar urma să aibă circa 40 de apartamente, în zonă urmând a fi amenajat cel puțin un loc de parcare/apartament.

În plan secundar se poate observa Pădurea Căprița

Tronsoanele de bloc vor ocupa 36% din suprafața totală a terenului, circulațiile auto și pietonale – 17%, iar restul pe restul suprafeței vor fi spații plantate (42%), parcaje și platforme pentru deșeuri.

După cum se poate constata, regimul de înălțime propus este mic

Mai jos, puteți consulta și schița urbanistică care arată amplasarea celor 10 corpuri și regimul de înălțime în cazul fiecăreia:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top