Connect with us

Circa 30 de vile vor fi construite pe Dealul Crăițelor

Investiții private

Circa 30 de vile vor fi construite pe Dealul Crăițelor

Un plan urbanistic zonal (PUZ), inițiat acum mai bine de trei ani, va fi aprobat săptămâna viitoare la nivelul Primăriei: 30 de vile, cu un regim cu 2 etaje, vor fi construite în Bucium, pe Dealul Crăițelor.

Beneficiarul planului urbanistic (o persoană fizică) are în proprietate o suprafață de 19.800 mp: cea mai mare parte a terenului este destinat vilelor și amenajărilor aferente (18.800 mp), în timp ce, pe 1.000 mp, va fi construit o clădire dedicată comerțului și serviciilor aferente funcțiunii de locuit.

Amplasamentul terenului

Locuințele individuale vor avea un regim cu demisol, parter și 2 etaje, iar centrul comercial doar un singur etaj. „Principala cale de acces de comunicație rutieră este calea de acces din incintă, cu lățimea 2,4-4,7 m, care face legătura cu str. Vișan prin intermediul unui drum de explotare (DE 1060) – drum aflat în domeniul public al comunei Bârnova. Calea de acces este din pământ, prezintă un profil necorespunzător, nu este asfaltată, nu sunt prevăzute trotuare pentru circulația pietonală sau șanțuri de evacuare a apelor pluviale”, se arată în în proiectul de PUZ, care adaugă că modernizarea infrastructurii va fi „o prioritate”.

Planșa urbanistică care detaliază amplasarea vilelor

După ce proiectul va fi aprobat în Consiliul Local, beneficiarul poate începe demersurile în vederea obținerii autorizației de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top