Connect with us

Guvernul a aprobat o investiție de 100 mil. lei la Iași: o clădire cu 5 niveluri va fi construită în zona Codrescu FOTO

Pe acest teren va fi construit sediul unic pentru Parchete

Proiecte publice

Guvernul a aprobat o investiție de 100 mil. lei la Iași: o clădire cu 5 niveluri va fi construită în zona Codrescu FOTO

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri indicatorii tehnico-economici ai investiției care vizează construirea unui nou sediu pentru Parchetele de pe lângă Judecătorie, Tribunal și Curtea de Apel. Proiectul va fi implementat de Compania Națională de Investiții (CNI), instituție care poate lansa licitația de execuție în perioada următoare.

Valoarea totală a investiției ajunge la 94,3 milioane lei, din care construcțiile și montajul reprezintă 56,2 milioane lei. Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI), va asigura 91,5 milioane lei din necesarul de finanțare, iar Ministerul Public o sumă de 2,8 milioane lei. Investiția a fost eșalonată pe o perioada de trei ani, cu precizarea că durata de execuție efectivă a fost stabilită la 26 de luni.

Imobilul va avea un regim cu subsol, parter, și 3 etaje și va găzdui, printre altele: camere de anchetă, camere de recunoaștere din grup, camere pentru corpuri delicte, documentare (centru de presă), birou specialiști antifraudă, birou documente clasificate, spații pentru arhive, spații pentru servere, săli de ședințe și săli de seminarii.

Sediul Parchetelor ar urma să arate ca în imaginea de mai sus

Înălțimea maximă a imobilului ajunge la aproape 20 m, amprenta la sol de circa 1.500 mp, iar suprafața desfășurată la aproape 9.200 mp. Sediul va fi deservit de o parcare cu 38 de locuri.

Amplasamentul investiției – terenul funcționează, în prezent, ca o parcare pentru locatarii blocurilor de locuințe din apropiere

„Prin edificarea unui sediu unic pentru cele trei instituții, se va obține cadrul necesar desfășurării activității unităților de parchet în conditii normale, separarea fluxurilor de acces în imobil cu circulații separate pentru personal, public și arestați, cu evitarea, pe cât posibil, a intersectării acestora,  păstrarea în cele mai bune condiții a actelor și dosarelor aflate în arhiva sau în lucru, cât și asigurarea celorlalte spații necesare”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern, raport consultat de APIX.ro.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top