Connect with us

HARTĂ Unde sunt adăposturile de protecție civilă din Iași – 170 în oraș, iar alte 11 în restul județului

Local

HARTĂ Unde sunt adăposturile de protecție civilă din Iași – 170 în oraș, iar alte 11 în restul județului

Peste 180 de adăposturi de protecție civilă sunt amenajate în județul Iași, ceea ce reprezintă circa 4% din totalul adăposturilor de acest tip din întreaga țară. În astfel de spații speciale se poate refugia populația în cazul unui atac.

Războiul din Ucraina a readus în atenția publică situația acestor adăposturi: nu e clar câte sunt libere sau pot fi eliberate în cazul unui atac iminent: unele dintre ele au fost transformate în beciuri sau spații de depozitare.

Dintre cele 181 din județ, doar 11 sunt în afara municipiului Iași, respectiv în localitățile Pașcani (2), Valea Lupului (4), Holboca (1), Lețcani (1), Podu Iloaiei (2), Miroslava (1) și Victoria (1). În schimb, în mun. Iași sunt 170 de adăposturi, conform unei situații a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Situația adăposturilor din mun. Iași

După cum se poate observa în imaginea de mai sus, cele mai multe adăposturi sunt în zona centrală. Totuși, în anumite cazuri, în cazul unor adăposturi există mai multe spații unde se pot refugia ieșenii. Un exemplu concret este în Păcurari: la blocul 539 figurează un adăpost, dar, în fapt, sunt șase spații – câte 2 pe fiecare scară (A, B, C). Analog, în alte cazuri.

15 dintre adăposturile civile sunt pe str. Sf. Lazăr.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top