Connect with us

Zile aglomerate la Aeroport: zeci de avioane și chartere ajung la Iași/O aeronavă a fost plină cu pisici

Local

Zile aglomerate la Aeroport: zeci de avioane și chartere ajung la Iași/O aeronavă a fost plină cu pisici

Zeci de curse aeriene sunt disponibile în această perioadă la Iași în contextul războiului din Ucraina: mai multe zboruri au fost mutate de la Chișinău și, în plus, unele companii aeriene de stat organizează zboruri pentru repatrierea cetățenilor. O cursă specială a fost joi: directorul aerogării a declarat că un zbor charter a fost organizat pentru transportul unor pisici.

La programul oficial anunțat de către Aeroport se adună și numeroasele chartere comandate de către cetățeni ucraineni pentru a ajunge în diverse țări din Occident, cel mai frecvent fiind vorba despre Italia, Spania, Germania sau Franța.

De exemplu, astăzi, 4 martie, de la Aeroport sunt programate aproape 20 de zboruri, similar cu zilele trecute. Printre cursele noi care au apărut în această perioadă sunt cele spre orașe precum Baku, Hamburg, Berlin, Varșovia, Basel, Memmingen sau Verona. În același timp, unii operatori au crescut frecvența zborurilor spre destinații deja existente la Iași.

La toate acestea se adaugă zboruri de tip charter: o monitorizare realizată de APIX.ro arată că, în aceste zile, au fost curse spre Nice (Franța), Pisa (Italia), Milan (Italia), Koln (Germania), Madrid (Spania), Larnaca (Cipru) și alte orașe europene.

Charter Iași – Pisa

Închiderea spațiului aerian din Republica Moldova l-a adus la Iași și pe șeful diplomației europene, Josep Borell, iar, în weekend, este posibil să ajungă și șeful diplomației americane, Anthony Blinken, secretarul de stat urmând a folosi Iașul tot ca punct de tranzit spre R. Moldova. În oricare caz, prezența celor doi marchează vizite istorice la Iași.

Nouă avioane au fost garate, la un moment dat, la Iași. Capacitatea parcării este de 14 locuri

În cursul zilei de joi, un charter a fost comandat pentru pisici, conform directorului Aeroportului, Romeo Vatră.

  • Ieri, am avut un charter de repatriere … pisici. În fiecare zi avem noi provocări. Toți colegii de la aeroport spun ce bine era să fi avut terminalul nou gata acum. Ne-am fi dorit să fi avut saloane business elegante, mai ales că ieri ne-au vizitat Josep Borell și Filippo Grandi, să avem spații largi în care călătorii să nu stea înghesuiți unii în alții, să avem sistem de bagaje care să nu se blocheze dacă se pun bagajele cu roțile în față, dar acestea sunt condițiile. Suntem conștienți de lipsurile noastre, important e că putem să ne facem treaba, să ajutăm pe cei aflați în pribegie și pe cei care se repatriază. De aceea, cu toate aceste provocări, ce ne ocupă mai tot timpul, vă asigur că proiectul terminalului T4 merge nestingherit înainte – Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional.
Zbor de repatriere organizat de Azerbaijan

De asemenea, pe Aeroportul Iași au mai aterizat aeronave în misiuni militare sau umanitare. Zilele trecute, și o delegație a OSCE a ajuns la Iași, delegație care, ulterior, și-a continuat drumul spre Republica Moldova. Nu doar la Iași este aglomerație, ci și la aeroporturile din Suceava sau Bacău.

În context amintim că sunt organizate trenuri speciale pe ruta Chișinău – Iași care aduc refugiați din Ucraina. Ulterior, din Gara Socola, la inițiativa Aeroportului Iași, Compania de Transport Public efectuează curse speciale de transfer (gratuite) a celor care trebuie să ajungă la aerogara ieșeană.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top