Connect with us

Cum a fost afectat Aeroportul de pandemie: buget mai mic cu 40%

Local

Cum a fost afectat Aeroportul de pandemie: buget mai mic cu 40%

Consilierii județeni vor dezbate pe 25 noiembrie un proiect de hotărâre care vizează rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Aeroportului Internațional Iași. Din documentația aferentă proiectului aflăm, în premieră, cum a fost afectat bugetul regiei de pandemie: veniturile totale din activitatea curentă au scăzut cu aproape 40% față de nivelul aprobat în luna februarie 2020.

La începutul anului, aerogara a estimat un buget în sumă de 45 milioane lei. Acum, bugetul a fost redus la 27,2 milioane lei, respectiv în scădere cu 17,7 milioane lei (– 39,4%). Reducerea veniturilor va determina ca, în acest an, Aeroportul să înregistreze o pierdere financiară de 2,9 milioane lei: în februarie 2020 era estimat un profit pe acest an de 6,2 milioane lei.

Câteva dintre cauzele care au dus la scăderea brutală a veniturilor la Aeroport în acest an, conform conducerii regiei:

  • reducerea activității aeroportuare în lunile aprilie și mai cu aproximativ 98%
  • reducerea activității aeroportuare în perioada iunie – decembrie ce va determina o reducere a traficului de pasageri cu aproximativ 67%
  • reducerea traficului de pasageri pe total an cu aproximativ 60% din total trafic estimat inițial (275.000 de pasageri îmbarcați față de 700.000 estimați inițial)
  • reducerea numărului de curse cu aproximativ 50% din numărul estimat inițial
  • încetarea contractelor de închiriere și a veniturilor din închirieri cu aproximativ 40% față de valoarea inițială
  • reducerea numărului de mașini parcate cu aproximativ 60% față de numărul estimat inițial

Citește și Bate vântul la Aeroport: rămân doar 3 curse externe, în timp ce la Bacău sunt 7 destinații externe disponibile

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top