Connect with us

Un nou director la Aeroport: Romeo Vatră preia frâiele aerogării pentru cel puțin 4 luni

Local

Un nou director la Aeroport: Romeo Vatră preia frâiele aerogării pentru cel puțin 4 luni

Consilierul județean Romeo Vatră (PNL) a fost numit director general interimar la Aeroportul Internațional Iași, au precizat pentru APIX.ro surse din administrația județeană. Liberalul a fost propus în această funcție de reprezentantul autorității tutelare (Consiliul Județean).

Numirea lui Vatră a fost decisă în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație (CA) a aerogării ieșene care a avut loc vineri, 27 august. Liberalul are un mandat de 4 luni, cu posibilitate de prelungire pentru încă 2 luni. Totuși, dacă la finalul celor 6 luni nu se finalizează selecția unui nou director, atunci el poate primi încă un mandat.

  • Principala mea prioritate este să asigur continuarea demersurilor pentru obținerea finanțării în ceea ce privește prima etapă a proiectului de modernizare a Aeroportului, respectiv construirea unui nou terminal și extinderea parcării. Iașul are o concurență puternică în regiunea de nord-est, iar, din 2015, Bacăul și Suceava au făcut investiții în creșterea capacității de procesare a pasagerilor. Astfel, noi trebuie să facem eforturi pentru a duce la îndeplinire acestor proiect de terminal, care va aduce o capacitate de procesare la Iași de până la 3,5 milioane pasageri/an. Sarcina mea este să asigur ritmul de dezvoltare a acestui proiect în perioada de interimat – Romeo Vatră, noul director al aerogării ieșene.

Procedural, plenul CJ trebuie să decidă, în perioada următoare, organizarea concursului de recrutare pentru o nouă componență a CA de la aeroport, actualul consiliu fiind pe final de mandat. Ulterior, următorul CA va organiza concursul pentru desemnarea directorului general.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top