Connect with us

Hlincea: Proiectul cu blocuri de 8 etaje, la un pas de autorizare

Zona de construire (Google Earth)

Investiții private

Hlincea: Proiectul cu blocuri de 8 etaje, la un pas de autorizare

Un proiect imobiliar mai vechi revine în atenție: construirea de blocuri cu 4, 6 și 8 etaje în Hlincea, în apropiere de zona magazinului Selgros. Inițial, proiectul a fost propus de o persoană fizică, dar autorizația va fi emisă pe numele unei companii care a achiziționat, între timp, terenul.

Fostul proprietar a obținut aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în februarie 2020: Consiliul Local (CL) a dat undă verde pentru construirea blocurilor, amenajarea unui loc de joacă și a unei parcări la nivelul solului. Noul proprietar Adamant Construct SRL este la un pas de a obține autorizația de construire, recent fiind eliberat un certificat de urbanism în acest sens.

Firma de dezvoltare imobiliară are la dispoziție un teren cu o suprafață totală de aproape 3.000 mp, împărțit în trei parcele.

Legendă. În parcela evidențiată cu „roșu” sunt prevăzute cele trei blocuri, în parcela „albastră” un loc de joacă, iar pe parcela „galbenă” parcări suplmentare.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), cele trei imobile vor avea fiecare câte două niveluri în subteran, iar înălțimea maximă a clădirilor ajunge până la maximum 35 metri. În planșa urbanistică apar blocuri cu 4, 6 și 8 etaje.

„Accesul în zonă se face din str. Hlincea. Circulația în zona studiată se face pe str. Hlincea, stradă existentă și asfaltată ce are un profil continuu de carosabil cu o lățime de 7 metri, dublat de trotuare cu o lățime variabilă de 1 – 1,65 metri”, se arată în PUZ.

În ceea ce privește parcajele, în proiect sunt prevăzute 133 de locuri: 104 la subsol și 29 la nivelul solului.

Planșa urbanistică

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top