Connect with us

Iași: Prețul unui apartament vechi este mai mare decât cel al unui apartament nou

Studii și analize

Iași: Prețul unui apartament vechi este mai mare decât cel al unui apartament nou

O analiză Profit.ro trece în revistă evoluția prețurilor la apartamente în principalele orașe din țară. La Iași, continuă să fie înregistrat cel mai mic preț mediu pe metru pătrat util (1.037 euro) față de București (1.413 euro/mp), Brașov (1.178 euro/mp), Cluj (1.712 euro/mp), Constanța (1.210 euro/mp) și Timișoara (1.273 euro/mp).

De remarcat tendința unei creșteri mai mari în cazul apartamentelor vechi față de apartamentele noi – ceea ce poate arăta o lipsă de încredere a clienților față de modul în care unii investitori imobiliari construiesc noile blocuri din Iași.

O astfel de situație se mai înregistrează doar la Cluj, în restul orașelor studiate de analiza citată prețul mediu al unui apartament nou fiind mai mare decât al unui apartament vechi.

Apix.ro preia din analiza Profit.ro paragraful cu referire la Iași:

„În capitala Moldovei, apartamentele noi și vechi au consemnat o creștere de preț de 0,6% în ultima lună a anului trecut, de la 1.031 la 1.037 de euro pe metru pătrat util; față de decembrie 2018, însă, când locuințele se tranzacționau cu 1.010 euro pe metru pătrat, avansul s-a cifrat la 2,7%. Dintre marile orașe analizate, Iașul este, astfel, centrul regional cu cea mai mică marjă anuală de creștere, situându-se la polul opus față de Cluj-Napoca. În orașul din nord-estul țării, apartamentele din blocurile vechi s-au apreciat cu 5,3% în ultimele 12 luni, de la 996 la 1.049 de euro pe metru pătrat util, în vreme ce locuințele nou-construite au consemnat o creștere de doar 1,1%, de la 1.018 la 1.029 de euro pe metru pătrat”, arată analiza Profit.ro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Studii și analize

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top