Connect with us

Iașul, locul 3 în țară la proiecte dedicate conceptului de „smart city”

Smart City

Iașul, locul 3 în țară la proiecte dedicate conceptului de „smart city”

Municipiul Iași a urcat până pe locul 3 într-un top național care a contabilizat numărul de inițiative (în stadiu de proiect, în derulare sau finalizate) dedicate implementării conceptului de „smart city”. Primele două locuri sunt ocupate de Alba Iulia și Cluj.

Potrivit topului realizat de integratorul de soluţii inteligente la cheie Vegacomp Consulting, Alba Iulia are 106 proiecte, Clujul 58, iar Iașul 56. Clasamentul este continuat de Bucureşti – Sector 4 (35), Arad (29), Sibiu (27), Oradea şi Timişoara (26) şi Braşov (18). Cifrele iau în calcul proiectele în plan, în curs de implementare sau livrate.

În total, la finele lunii iunie au fost identificate 860 de iniţiative aflate în stadiul de proiect, în curs de implementare sau deja finalizate, în 124 de oraşe mari, medii şi mici din ţară, comparativ cu 594 de proiecte din 87 de oraşe, la nivelul lunii iunie 2020.

„Vedem, în acest raport, un aspect pozitiv, în special la nivel de răspuns al administraţiei la nevoile de distanţare şi de-birocratizare: dincolo de evoluţia liderului – Smart Mobility, verticala Smart Governance, ocupantă a poziţiei secunde în clasament, numără nu mai puţin de 226 de proiecte care, sperăm, fac viaţa mai uşoară locuitorilor. Dar, ca în raportările anterioare, avem şi eternii perdanţi – Smart Environment şi Smart People, pe poziţii deja obişnuite, la coada clasamentului. Mediul şi oamenii, priorităţi absolute într-o societate care îşi cunoaşte valorile şi îşi alocă din priorităţi şi generaţiilor viitoare, sunt neglijate de industria Smart City românească. Tot în acest raport vedem nu doar finanţările din fonduri europene şi publice, dar şi primele proiecte semnificative private şi privim cu interes la componenta de finanţare privată, în viitorul Smart City”, declară Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Smart City

To Top