Connect with us

Ieșenii pot achita, de astăzi, tariful parcării prin SMS: de unde poți descărca aplicația

Proiecte publice

Ieșenii pot achita, de astăzi, tariful parcării prin SMS: de unde poți descărca aplicația

Municipalitatea a finalizat prima etapă a unui proiect de management al locurilor de parcare din Iași: au fost montați aproape 1.000 de senzori în parcările publice și a fost lansată o aplicație unde poate fi achitat online tariful.

Prin intermediul aplicației, ieșenii pot vedea în timp real locurile libere din parcările publice, pot rezerva un loc și pot fi ghidați prin aplicație să ajungă la destinație.

Senzorii sunt conectaţi la sistem prin wireless, au o durată medie de viaţă a bateriei de 5 ani şi pot funcţiona la temperaturi de minus 30 grade Celsius sau de minim 65 grade Celsius.

  • Locurile unde au fost amplasaţi senzorii de parcare sunt: str. Anastasie Panu (64 senzori), str. Armeană (21), str. Costache Negri (46), Casa de Cultură a Studenţilor (42), str. Golia (99), Hala Centrală (147), bld. Independenţei (40), parcarea de la Mitocul Maicilor (39), Moldova (38), Piaţa Nicolina (42), Primărie (60), Policlinica Sf. Spiridon (70), bld. Primăverii (102), bld. Socola (48), Teatrul Vasile Alecsandri (60) şi cinema Victoria (52).

Contractul a fost semnat cu firma Avitech din București care asigură servicii similare în orașe precum București, Buzău, Câmpina, Cluj-Napoca, Constanța, Gheorghieni și Mangalia. Contractul de la Iași a avut o valoarea de 640.000 lei.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top