Connect with us

În județ apare un nou DN: Ministerul Transporturilor preia 20 km de drumuri județene și comunale

DJ 249 Golaiesti judetul iasi
O parte din drumul care va fi preluat de MT

Trafic

În județ apare un nou DN: Ministerul Transporturilor preia 20 km de drumuri județene și comunale

Ministerul Transporturilor (MT) va prelua circa 20 km de drum de la Consiliul Județean (CJ) și de la două primării comunale (Golăiești și Ungheni), cu scopul de a asigura descărcarea traficului de la viitorul pod de la Ungheni, și în contextul construirii autostrăzii spre Târgu Mureș (A8).

Sectoarele de drum trebuie preluate de MT pentru a putea fi făcută conexiunea directă cu punctul de trecere a frontierei Ungheni. Finanțarea modernizării tronsoanelor este cuprinsă în proiectul de construire a Podului de la Ungheni. Pentru preluarea drumurilor este necesară o hotărâre de guvern. Sectoarele de drum vor fi transformate în drum național cu denumirea DN28G.

Lista celor patru sectoare de drum care vor fi preluate:

  • un sector de 2,1 km din DJ 248D preluat de la CJ, cu o suprafață de teren aferentă de aproape 10 ha, terenuri amplasate pe raza comunei Tomești
  • un sector de 11,5 km din DJ 249A preluat de la CJ, cu o suprafață de teren aferentă de 8 ha de pe raza comunelor Holboca și Ungheni
  • un sector de 2 km din DC 8B preluat de la comuna Golăiești, cu o suprafață de teren aferentă de 2,1 ha
  • un sector de 4 km din DC 8B preluat de la comuna Ungheni, cu o suprafață de teren aferentă de 4 ha

„Prin prezentul proiect de act normativ se urmărește preluarea sectoarelor de drum județean DJ 248D și DJ 249A, inclusiv terenul aferent acestora, din domeniul public al județului Iași precum și preluarea sectoarele de drum comunal DC 8B, inclusiv terenul aferent acestora, din domeniul public al comunei Golăiești și din domeniul public al comunei Ungheni, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și încadrarea acestora în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, potrivit datelor de identificare prevăzute în anexă”, se arată într-un proiect de act normativ consultat de APIX.ro.

În prezent, licitația pentru construirea noului pod de la Ungheni este în faza de evaluare a ofertelor, iar un rezultat al procedurii ar putea fi făcut public spre finalul lunii aprilie. La licitație participă Ness Proiect Europe, asocierea Automagistral Pivden SRL – Perfect Consult Europe SRL și Comsales Grup (citește detalii despre firme).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top