Connect with us

FOTO Cum ar putea arăta podul peste râul Prut de la Ungheni: investiția este de 40 mil. euro

Proiecte publice

FOTO Cum ar putea arăta podul peste râul Prut de la Ungheni: investiția este de 40 mil. euro

Primele imagini cu podul de la Ungheni au fost publicate de către ministrul Dezvoltării din Republica Moldova, Andrei Spînu, într-o postare pe contul său de Facebook, ocazie cu care a anunțat aprobarea investiției de către autoritățile de peste Prut.

„Guvernul României va asigura finanțarea lucrărilor de construcție a podului și a drumului de acces, inclusiv infrastructurile conexe, amplasate pe teritoriul României. Iar construcția drumului de acces și a infrastructurii conexe pe partea statului nostru va fi finanțat de Guvernul Republicii Moldova, cu un cost estimativ de 36 milioane de lei”, a scris ministrul.

Sursă foto: studiu de fezabilitate

În total, investiția se ridică la peste 200 milioane lei. Acordul pentru realizarea investiției va fi semnat pe 11 februarie într-o ședință comună a guvernelor din România și Republica Moldova.

Acordul prevede construcția podului rutier de frontieră, care va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Termenul de executare a lucrărilor, conform documentului, este de 2 ani de la începerea lucrărilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top