Connect with us

Investiție de 40 mil. euro pentru podul peste Prut de la Ungheni: proiectul va fi implementat în 2 ani

Proiecte publice

Investiție de 40 mil. euro pentru podul peste Prut de la Ungheni: proiectul va fi implementat în 2 ani

Guvernul României și cel al Republicii Moldova vor semna, în luna februarie, un acord pentru realizarea podului peste Prut de la Ungheni, o investiție estimată la 40 milioane euro, potrivit coordonatorului echipei de negocieri române, discuții în acest sens fiind purtate zilele trecute între cele două părți.

„Acordul prevede construcția podului rutier de frontieră, care va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova)”, a spus Ionel Scriosteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

El a adăugat că, în cadrul negocierilor, au fost discutate condițiile stabilite la trecerea frontierei de stat a personalului implicat în executarea lucrărilor de construcție, dar și aspecte ale regimului fiscal și vamal pentru mărfurile și mijloacele de transport necesare construcției podului.

„Termenul de executare a lucrărilor, conform documentului, este de 2 ani de la începerea lucrărilor. Guvernul României va asigura finanțarea lucrărilor de construcție a podului și a drumului de acces, inclusiv infrastructurile conexe, amplasate pe teritoriul României. Suma totală a fost estimată la 40 de milioane euro. Iar construcția drumului de acces și a infrastructurii conexe pe partea Republicii Moldova va fi finanțată de Guvernul de la Chișinău, cu un cost estimativ de 2 milioane euro”, a mai spus secretarul de stat.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Continue Reading
MCM Construct - Banner
Articole similare

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top